NHL: v dvoboju podaljškov Washington unovčil boljše izhodišče (VIDEO)

Najuspešnejše hokejsko moštvo rednega dela sezone je moralo v šestih dvobojih s Torontom kar petkrat v podaljšek.

Objavljeno
24. april 2017 08.48
NHL/
J. P.
J. P.

Washington - Čeravno so bili hokejisti Washingtona s kar 118 osvojenimi točkami daleč najuspešnejši v rednem delu lige NHL, igralci Toronta pa so končnico ulovili za mišjo dlako, je bil njihov medsebojni dvoboj s konferenčnem četrtfinalu najbolj razburljiv med vsemi in negotov do zadnjega, favorizirana višje rangirana zasedba pa si je sinoči vendarle zagotovila napredovanje. Na šesti tekmi je namreč na gostovanju pred 19.740 gledalci v dvorani Air Canada Centre šele po podaljšku z 2:1 strla odpor Javorjevih listov.

Zanimivo: v nobenem od šestih dvobojev ni bila na koncu razlika med tekmecema več kot en gol, kar petkrat pa je moral odločati podaljšek. Sinočnji je bil dolg šest minut in pol, mož odločitve in nesporni junak obračuna pa je bil 26-letni švedski levokrilni napadalec Marcus Johansson, ki je bil pred tem uspešen tudi že v 13. minuti zadnje tretjine, ko je izvlekel podaljšek. Zadetka sta njegova prva v teh izločilnih bojih, v prejšnjih štirih poskusih se je trikrat vpisal zgolj med podajalce. 

V prvih dveh tretjinah se sicer mreži nista zatresli, je pa domačo zasedbo v 48. minuti v vodstvo popeljal Auston Matthews, ki je zadel v četrtem obračunu zapovrstjo. Ekipa Toronta, ki je v seriji že vodila z 2:1 v zmagah, je bila sicer malenkostno več pri strelu - končno razmerje je bilo 38:36 v njihovo korist, le v podaljšku so bili napadalno mnogo agilnejši gostje (v strelih 5:1). »Bilo je tesno, vse prej kot lahko delo. Za nas je bilo dobrošlo končnico odpreti na takšen način, da nismo napredovali prelahko, temveč smo morali vložiti precej truda,« je ocenil dvakratni strelec Johansson.

IZIDA LIGE NHL

Boston Bruins : Ottawa Senators 2:3 v podaljšku - v zmagah 2:4
Toronto Maple Leafs : Washington Capitals 1:2 v podaljšku - v zmagah 2:4