NHL: vodilni Montreal tretjič zapored na kolenih (VIDEO)

Čeravno so imeli hokejisti Montreala več strelov v okvir vrat (33:23), so priznali premoč Bostonu (1:3).

Objavljeno
10. december 2015 09.29
NHL/
J. P.
J. P.

Montreal - Vodilnemu moštvu vzhodne konference hokejske lige NHL Montrealu v zadnjem obdobju ne gre nič po načrtih. Sinoči je pokleknilo tretjič zapored in desetič v sezoni, premoč je moralo na domači ploskvi priznati Bostonu (1:3), pa čeravno je imelo terensko pobudo, ki jo nazorno ponazarja tudi razmerje strelov v okvir vrat - 33:23.

Resda je Montreal prvi vodil, že v deveti minuti se je namreč med strelce vpisal Paul Byron, odtlej pa zelo razpoloženi čuvaj Bostonove mreže, Finec Tuukka Rask, ni šel več na kolena, zbral je kar 32 obramb. V drugi tretjini gledalci zadetkov niso videli, preobrat pa je začel 30-letni Šved Louis Eriksson, ki je izenačil celo z igralcem manj na ledu.

Le sedem sekund pozneje se je v igro vrnil izključeni Dennis Seidenberg, že v naslednjem napadu pa so gostje vodili, med strelce se je vpisal še center Landon Ferraro s svojim šele četrtim golom doslej v ligi NHL. Zmagovalca je potrdil Patrice Bergeron, ki je točko vpisal v že tretjem zaporednem dvoboju. Montreal je tako izgubil še četrtič v zadnjih petih dvobojih, vselej pa je imel - zanimivo - večje število strelov od tekmeca.

IZIDI LIGE NHL

Montreal Canadiens : Boston Bruins 1:3
Edmonton Oilers : San Jose Sharks 4:3 - v podaljšku
Colorado Avalanche : Pittsburgh Penguins 2:4
Vancouver Canucks : New York Rangers 2:1