NHL: Vrbata s trojčkom golov razorožil Buffalo (VIDEO)

Hokejisti Vancouver Canucks so po prvem hat-tricku češkega hokejista prekinili niz petih zaporednih porazov.

Objavljeno
07. december 2015 22.46
Posodobljeno
08. december 2015 06.46
NHL/
G. L.
G. L.

Vancouver - Hokejisti Vancouver Canucks so predvsem po zaslugi Čeha Radima Vrbate, ki se je Kanadčanom kot prosti igralec pridružil pred začetkom prejšnje sezone, premagali Buffalo Sabres in prekinili niz petih zaporednih porazov. Sabljače so v domači Rogers Areni odpravili s 5:2, potem ko je Vrbata dosegel svoj prvi hat-trick v novem klubu, že šestega v karieri. Za Vancouver je bila to šele četrta zmaga v zadnjih 17 tekmah.

Po zgodnjem vodstvu gostov, ki so prek Bryana Gionte povedli v sedmi minuti tekme, je Vrbata dvakrat zadel že v uvodni tretjini in s tem nakazal nadaljnji potek tekme. Brandon Prust s svojim prvim golom za Vancouver, za katerega je potreboval kar petdeset tekem, in Henrik Sedin sta z zadetkoma na uvodu (25.) oziroma zaključku (38.) druge tretjine že pred sklepnimi dvajsetimi minutami odločila današnjega zmagovalca. Zaostanek gostov je v 42. minuti resda oklestil Sam Reinhart, a je Vrbata s svojim tretjim golom nazadnje postavil končni izid za zanesljivo zmago Kanadčanov. Eden od junakov domače zmage je bil tudi nekdanji vratar Buffala Ryan Miller, ki je zbral kar 32 obramb.

Prvo ime tekme je bil kljub temu 34-letni češki napadalec, ki je bil lani z 31 goli prvi strelec Vancouvra, letos pa se je prebudil šele v zadnjih osmih tekmah. Na njih se je med strelce vpisal kar šestkrat, pred tem pa je na uvodnih 19 obračunih nove sezone zadel le trikrat.

Njegovo moštvo z desetimi zmagami in devetnajstimi porazi - kar osem so jih doživeli po podaljšku - ostaja izven mest, ki vodijo v končnico. Slednja vseeno ni oddaljena preveč, saj imata San Jose in Winnipeg na sedmem oziroma osmem mestu zahoda enako število točk, a več zmag. Buffalo z zmago več ostaja trinajsti v vzhodni konferenci.

V ligi NHL sta bili ponoči odigrani še dve tekmi. Boston Bruins so doma morali priznati premoč moštvu Nashville Predators z 2:3. Roman Josi je zabil prva dva gola za gostujočo ekipo, Viktor Arvidsson pa je z zadetkom v 56. minuti Nashvillu zagotovil zmago. Na tretji tekmi večera je zasedba Colorado Avalanche v domačem Denverju po podaljšku z 2:1 premagala Minnesoto Wild. Domači so povedli v 25. minuti, ko je zadel Tyson Barrie, po izenačenju izkušenega Zacha Pariseja v 54. minuti pa je tekmo v četrti minuti podaljška odločil John Mitchell.

Los Angeles Kings s slovenskim asom Anžetom Kopitarjem bodo v noči na sredo gostovali pri Columbus Blue Jackets.

Izidi:

Vancouver Canucks - Buffalo Sabres 5:2

Boston Bruins - Nashville Predators 2:3

Colorado Avalanche - Minnesota Wild 2:1 (podaljšek)