NHL: Washington se je rešil iz godlje (VIDEO)

Čeprav so hokejisti Washingtona v konferenčnem polfinalu že zaostajali z 1:3 v zmagah, so le izvlekli »podaljšek«.

Objavljeno
09. maj 2017 08.09
SPO-HKO-HKN-WASHINGTON-CAPITALS-V-PITTSBURGH-PENGUINS---GAME-SIX
J. P.
J. P.

Pittsburgh - Hokejisti Nashvilla ostajajo zaenkrat edini udeleženci konferenčnega finala lige NHL. Sinoči je imel priložnost, da se jim pridruži, Pittsburgh, ki pa v šestem dvoboju ni izkoristil prednosti domače ledne ploskve in je moral še tretjič priznati premoč Washingtonu, ki je bil prepričljivo boljši s 5:2 in bo zdaj v noči na četrtek tudi gostil odločilni sedmi obračun.

Washington, v rednem delu sezone najuspešnejša zasedba vzhodne konference, je bil ob zaostanku z 1:3 v zmagah že na robu prepada, a je z dvema uspehoma v treh dneh ostal pri življenju. Sinoči ni ničesar prepustil naključju, saj je v 53. minuti vodil že z neulovljivih 5:0, nato pa gostiteljem, ki jih je v domači dvorani PPG Paints Arena spodbujalo 18.594 navijačev, dovolil omilitev poraza. 

Najučinkovitejši v obračunu je bil mladi švedski napadalec, 22-letni Andre Burakovsky, ki je trikrat sprožil in dvakrat zadel. Tudi sicer je bil Washington več pri strelu (razmerje 26:18), pet golov je pred tem v končnici nasul le enkrat, v četrti tekmi prvega kroga Torontu (5:4). Najboljši strelec prvega dela sezone, Sidney Crosby, je tokrat prispeval podajo pri prvem zadetku poraženih Pingvinov.

PITTSBURGH PENGUINS : WASHINGTON CAPITALS 2:5 (0:1, 0:1, 2:3) - v zmagah 3:3
Guentzel 57., Maljkin 58.; Oshie 13./PP1, Burakovsky 27., 53., Bäckström 41., Carlson 52./PP1