NHL: Washington se še ne predaja (VIDEO)

Hokejisti Washingtona so na peti tekmi premagali Pittsburgh in ostajajo v igri za napredovanje. 

Objavljeno
07. maj 2017 10.23
Rangers Senators Hockey
N. Gr.
N. Gr.

Washington - Hokejisti Washington Capitals so se po zaostanku z 2:0 v seriji proti Pittsburghu znašli na robu prepada, a se na krilih odličnih ruskih hokejistov še vedno držijo v seriji. Po dveh zmagah na zadnjih treh tekmah le še za zmago zaostajajo za Pittsburghom, pri katerem se je Sidney Crosby po poškodbi spet vpisal med asistente.

Peta tekma serije ni bila najlepša za oči, so pa hokejisti Washingtona pokazali ogromno željo, kar so na koncu za zmago s 4:2 kronali Evegnij Kuznecov, Aleksander Ovečkin, Andre Burakovski in Niklas Bäckström. Ključna sta bila zadetka Kuznecova in Ovečkina v manj kot pol minute, ki sta spodrezala krilah Pingvinom. Braden Holtby je ustavil 20 strelov. 

Vsi so se odzvali vrhunsko, te hokejisti so ključni za našo igro. Končno je zadel tudi Burakovski, njegove zadetke smo dolgo čakali. Danes smo se borili na vso moč, s tako igro smo bili uspešni tudi v rednem delu sezone, je bil po tekmi zadovoljen trener Washingtona Trotz.

V tem trenutku je moment na njihovi strani. Imeli smo priložnosti, da bi povečali začetno vodstvo, a jih nismo izkoristili, nato pa so se oni razleteli po ledu in v kratkem času odločili tekmo. Danes so odločili naši trenutki nezbranosti, je razloge za poraz naštel Sidney Crosby.

Šesta, morda že odločilna tekma serije bo v ponedeljek v Pittsburghu.

Hokejistom New York Rangers se ponavljajo ene in iste napake. Še tretjič v letošnji končnici so nasprotnikom dovolili, da so v zadnjih sekundah v igri brez vratarja z igralcem več izenačili in kasneje po podaljšku še slavili. To se jim je v seriji proti Ottawi pripetilo že drugič, po novem porazu so se znašli na robu izpada.

Rangers so bili, tako kot celo serijo, tudi na zadnji tekmi precej boljši nasprotnik, Derrick Brassard pa je dobro minuto pred koncem premagal Henrika Lundqvista za izenačujoči zadetek, po podaljšku so slavili s 5:4. New York ne najde odgovora na napada Ottawe, ko vratar Craig Anderson prepusti mesto na ledeni ploskvi dodatnemu napadalcu. Če bi zdržali nalete, bi bili zdaj že v konferenčnemu finalu.

Kapetan Ryan McDonagh ni želel dajati izjav, branilec Marc Staal pa tudi ni bil najbolj zgovoren.» Edina stvar, ki jo lahko odnesemo od današnje tekme je, da se naučimo, kako ne igrati s petimi proti šestim hokejistom. Upam, da bo nova učna ura zalegla.« Do sedaj se Rangers niso izkazali za najbolj pridne učence.

Trener Alain Vigneault se sprašuje, če je njegova ekipa sploh opazila dodatnega napadalca.» Delovalo je, kot da moji fantje sploh niso opazili, da je na ledu igralec več. A to niti ni pomembno, imeli smo zadetek prednosti minuto pred koncem in lahko bi ga pričakovali v vsakem primeru. Ne vem, zakaj se nam take napake ponavljajo.« Če želi ekipa iz New Yorka še rešiti serijo, prostora za napake ne bo več. 

Liga NHL, konferenčni polfinale Vzhoda:

Ottawa Senators - New York Rangers 5:4 (po podaljšku)

Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 4:2