NHL: začetek lockouta, Kopitar na Švedsko?

Vodstvo lige in sindikat igralcev nista dosegla dogovora, zato se tekmovanje ne bo začelo 11. oktobra.

Objavljeno
16. september 2012 08.31
Posodobljeno
16. september 2012 08.31
*afp* SPO-HKO-HKN-145030478
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

New York - Vodstvo lige NHL in sindikat igralcev v noči s sobote na nedeljo nista podpisala nove kolektivne pogodbe, kar pomeni, da so še tretjič od leta 1994 razglasili lockout.

Na zadnji dan, ko bi se strani še lahko dogovorili glede podrobnosti nove pogodbe, ni prišlo do srečanja, saj nihče ni želel spremeniti svojega predloga novega dogovora.

»Govorili smo v soboto in ugotovili, da ne bi bilo smiselno, če bi se znova dobili na uradnih pogajanjih, saj nihče ni želel odstopiti od svojega zadnjega predloga. Opravičujemo se za nastalo situacijo, takšnega razpleta dogodkov nismo pričakovali,« je pojasnil namestnik komisarja lige Bill Daly.

Ker so vse aktivnosti lige NHL prestavljene za nedoločen čas, se zna zgoditi, da bo veliko število hokejistov igralo v Evropi, med drugimi tudi Slovenec Anže Kopitar, ki bi na Švedskem pri Mori lahko združil moči z bratom Gašperjem.

O tem poroča tudi spletna stran Hockeysverige.se, ki je objavila pogovor s predsednikom švedskega kluba Petrom Hermodssonom. Ta trdi, da je moštvo blizu dogovora s starejšim izmed bratov Kopitar, vendar ostaja odprto vprašanje njegovega zavarovanja.

Kot je še dodal Hermodsson, bi Anže po idealnem razpletu dogodkov lahko nastopil že 22. septembra na prvenstveni tekmi proti klubu Djurgårdens IF.