NHL: Zuccarello veliki junak devete zaporedne zmage Rangerjev

V ligi NHL je moštvo New York Rangers s 4:2 premagalo Toronto, Chicago je bil s 4:1 boljši od Calgaryja.

Objavljeno
16. november 2015 08.27
NHL/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

New York - V severnoameriški hokejski ligi so se hokejisti moštva New York Rangers prvič po 42 letih veselili niza devetih zaporednih zmag. Tokrat je padel Toronto, za končno zmago s 4:3 pa je v zadnji minuti zadel Mats Zuccarello, ki je bil z golom in dvema podajama kajpak tudi najboljši igralec domačega moštva.

Rangerji imajo za seboj odličen niz, v 13 tekmah so dosegli 11 zmag in le dva poraza, skupno imajo v sezoni statistiko 14-2-2. Devet zmag zapored niso dosegli že vse od sezone 1972/73, že na naslednji tekmi proti Tampi pa lahko izenačijo rekordni najdaljši niz zmag v klubski zgodovini. »Zmagali smo devetkrat zapored, v slačilnici je zato čutiti zelo sproščeno vzdušje. Tudi sam sem zadovoljen s svojo igro, upam, da jo bom znal zadržati,« je dejal po tekmi strelec odločilnega gola in dejal, da na ledu še nikdar ni bil tako samozavsten. Z 18 točkami na 18 tekmah je tudi najboljši igralec New Yorka, na zadnjih 8 tekmah je dosegel 12 točk.

Toronto je sicer po prvi tretjini vodil z golom Petra Hollanda, a so domači izenačili po 44 sekundah drugega dela. Ob Zuccarellovi podaji je zadel Ryan McDonagh. Derek Stepan je nato zadel za vodstvo Rangerjev, ki pa so jih gosti še pred koncem druge tretjine ujeli z Joffreyjem Lupulom. Norvežan z italijanskim priimkom je nato ob začetku druge tretjine podal še za zadetek Dericka Brassarda, a je Dion Phaneuf slabi dve minuti poskrbel za nov poravnani izid. Zuccarello je v zadnji minuti nato še prestregel odbitek in zadel za končno zmago.

Zmaga aktualnih prvakov

Chicago je zabeležil deseto zmago v tej sezoni in s 4:1 premagal Calgary. Prvi gol na tekmi je padel šele v 24. minuti, ko je zabil gostujoči hokejist David Jones. Aktualni prvaki so tedaj strnili vrste in prevzeli nadzor, izenačil je odlični Patrick Kane, ki je po vsaj en gol zadel na zadnjih sedmih tekmah, v tej sezoni je zbral že 13 zadetkov in 28 točk. Tako je tudi prevzel mesto vodilnega igralca lige NHL v dveh statističnih kategorijah tako po številu golov kot po izkupičku točk.

V manj kot dveh minutah sta nato zadela še Marian Hossa in Artemi Panarin za vodstvo s 3:1. Končni izid je 38 sekund pred zvokom sirene postavil Jonathan Toews.


NHL:

New York Rangers - Toronto Maple Leafs 4:3

Chicago Blackhawks - Calgary Flames 4:1