Nizozemec na ljubljanskem ledu

Napadalec Nardo Nagtzaam bo kot prvi nizozemski hokejist nosil majico Telemacha Olimpije in nastopal v ligi EBEL.

Objavljeno
30. november 2015 13.17
J. P.
J. P.

Ljubljana - Po odhodu dveh tujcev z one strani luže skušajo pri slovenskem hokejskem podprvaku Telemachu Olimpiji vrzel zapolniti z angažmajem nove okrepitve, 25-letnega nizozemskega levokrilnega napadalca Narda Nagtzaama. V zmajevem gnezdu bo najprej mesec dni na preizkušnji, postal pa bo prvi Nizozemec doslej v zelenobelem dresu, pa tudi v zgodovini lige EBEL.

Prve hokejske korake je napravil v rojstnem Nijmegenu, a ga je pot že kmalu vodila v Nemčijo, kjer se je brusil v mlajših selektorijah Krefelda in Kölna. Komaj polnoleten je odšel onkraj luže in se najprej preizkusil v ligi NAHL, nato v NCAA kot član Mercyhursta, za katerega je v 96 dvobojih prispeval 70 točk in prepričal tudi oglednike moštva lige NHL Washington Capitals, da so ga poleti 2012 povabili v razvojni kamp.

Ob koncu minule sezone je debitiral še v ligi ECHL in za Elmiro Jackets odigral pet obračunov, vpisal pa dva zadetka. Zadnji dve leti je bil tudi član nizozemske izbrane vrste na svetovnih prvenstvih nižje ravni. Nagtzaam se bo Ljubljančanom prvič pridružil na treningu že danes, če bodo urejene vse formalnosti, pa bo v Olimpijini majici debitiral jutri na derbiju na Jesenicah.