Novi poraz v derbiju odnesel Iva Jana

Kot smo že poročali ponoči, so po drugem spodrsljaju proti večnim tekmecem v tivolskem hokejskem taboru hitro ukrepali.

Objavljeno
19. september 2020 08.23
Posodobljeno
19. september 2020 08.23
Z Ivom Janom je Olimpija načrtovala napad na vse mogoče lovorike, a že zdaj je ostala brez dveh. FOTO: Leon Vidic/Delo
Ljubljana - Potem ko je favorizirano moštvo SŽ Olimpije že drugič v slabem tednu izgubilo domači hokejski derbi proti SIJ Acroniju Jesenicam, je najvišjo ceno plačal trener Ivo Jan. Klub je z njim komaj dobro zakorakal v novo sezono, a ga je zdaj že odstavil.
Olimpijino moštvo bo do nadaljnjega vodil Gregor Polončič, v prejšnji sezoni prvi trener zmajev, kot pa so sredi noči sporočili iz Tivolija, že iščejo novega prvega stratega klopi.

Sicer pa zgolj menjava trenerja še ne bo dovolj za popolni zasuk, saj je bilo tudi v tem finalu pri izvajajanju kazenskih strelov opazno, kako pri jeseniškem moštvu krepko bolj dihajo drug z drugim. Moštveni duh, ob tem pa odlična priprava trenerja Mitje Šivica kot tudi vidne sposobnosti novega športnega direktorja Marcela Rodmana, potrjene tudi s prihodom odličnega vratarja Žana Usa, botrujejo zelo uspešnemu štartu železarjev v sezono. Medtem ko so v ljubljanskem taboru napovedovali osvojitev vseh mogočih lovorik, so zaenkrat ostali že brez dveh – v poletni ligi in nato pokalu HZS.

image
Podobno kot nazadnje pri reprezentanci tudi pri ljubljanskem klubu Jan ni uresničil cilja. FOTO: Uroš Hočevar/Delo


Nekoč odlični hokejist in vrsto let reprezentant, zdaj 45-letni Jan, pa v zadnjem času na trenerski klopi ni bil uspešen: pri Vipitenu se ni uvrstil v končnico alpske lige, nato lani pri slovenski reprezentanci ni uresničil cilja vrnitve v najvišji svetovni razred, zdaj je zelo hitro končal misijo pri Olimpiji. Toda pri tej bodo morali urediti še marsikaj, saj štart v sezono, ki so si jo pri klubu začrtali zelo ambiciozno, pri privržencih ne zbuja optimizma.