Olimpija izgubila tudi proti Sheffieldu

Hokejisti Olimpije so na mednarodnem turnirju na Madžarskem po porazu proti Sheffield Steelersom (2:3) osvojili četrto mesto.

Objavljeno
02. september 2013 02.32
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Szekesfehervar - Hokejisti Telemach Olimpije so te dni sodelovali na na memorialnem turnirju Gaborja Ocskaya na Madžarskem, kjer so na tekmi za tretje mesto po kazenskih strelih izgubili proti Sheffield Steelersom (2:3).

Uvodna tretjina med slovenskim in britanskim predstavnikom ni postregla z goli, nato pa so po štirinajstih minutah nadaljevanja povedli Otočani, pri katerih je z igralcem več zadel Aaron Nell.

Ljubljančani so v zadnji tretjini krenili na vse ali nič, kar se jim je obrestovalo, saj je v 45. minuti izenačil Miha Verlič. Olimpiji se je nato v 53. minuti ponudila priložnost za prvo vodstvo na tekmi, saj je bil pri Britancih izljučen strelec Nell, kar so »zmaji« tudi izkoristili. Le minuto kasneje je svoj prvi gol za Olimpijo dosegel Nick Ross, ki je natančno sprožil z modre črte.

Veselje Ljubljančanov je trajalo le tri minute, saj so si v 56. minuti prislužili kar dve kazni - na klop za kaznovane je moral Jeff Ulmer, Olimpija pa je imela hkrati tudi preveč igralcev na ledeni ploskvi -, s čimer je bilo razmerje hokejistov na ledu 5:3 v korist Britancev. Ti so po 41 sekundah številčne premoči postavili izid rednega dela, strelec je bil Drew Fatta (2:2).

Sledil je podaljšek, v katerem pa sta oba vratarja Aleš Sila in Frank Doyle ohranila svoji mreži nedotaknjeni, tako da so o zmagovalcu odločali kazenski streli. Zmagovalec je bil odločen v deveti seriji, ko je za Sheffield zadel Ryan Galiardi, na drugi strani pa Jeff Ulmer ni uspel premagati Franka Doyla.

Bojan Zajc je svojim varovancem jutri namenil prost dan. V torek so bodo končno lahko zbrali v zaloški ledeni dvorani kjer se bodo pripravljali na pričetek lige EBEL. Prvi ligaški dvoboj jih čaka 13. septembra v Innsbrucku.

 

Tekma za tretje mesto

HDD Telemach Olimpija - Sheffield Steelers 2:3* (0:0, 0:1, 2:1, 0:0; 0:1)

(Verlič 45., Ross 54.; Nell 34., Fata 57.)

 

* Po kazenskih strelih