EBEL: Olimpija končala sodelovanje s Fergusonom, Jeffrey okrepil Medveščak

Hokejski klub Telemach Olimpija se je razšel z napadalcem Simonom Fergusonom.

Objavljeno
10. oktober 2012 15.45
Posodobljeno
10. oktober 2012 15.30
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Iz ljubljanskega hokejskega kluba Telemach Olimpija so sporočili, da so danes razdrli pogodbo z napadalcem Simonom Fergusonom.

29-letni Kanadčan se v prvem delu sezone ni izkazal, saj je na desetih tekmah razširjenega avstrijskega prvenstva Ebel vknjižil le tri podaje.

Za razliko od Fergusona pa v dresu Olimpije blesti prišlek iz Detroita Jan Muršak, ki je za Ljubljančane na štirih tekmah dosegel deset točk, tri izmed teh na svojem prvem domačem dvoboju proti Celovcu.

Telemach Olimpija nove sezone Ebel ni začela dobro, saj je po desetih kolih na desetem mestu, z dvanajstimi točkami zaostanka za vodilnim Beljakom. Edini slovenski predstavnik v tem tekmovanju se bo v naslednjem kolu (12. t. m.) srečal z madžarsko ekipo Sapa.

Jeffrey v dresu Medveščaka

Zagreb - V razširjenem avstrijskem prvenstvu, liga Ebel bo odslej igral še sedmi hokejist iz NHL. Za to so poskrbeli pri Medveščaku, ki so se okrepili s. članom Pittsburgha Dustinom Jeffreyjem.

24-letni napadalec je onkraj luže v štirih sezonah nastopil na 66 tekmah in dosegel 12 golov, v nižji ligi AHL pa je za klub Wilkes-Barre Scranton Penguins zbral 182 tekem in dosegel 52 golov. V Zagrebu se je znašel po nasvetu prijatelja Alana Letanga, kapetana Medveščaka, ter ob pomoči enega glavnih pokroviteljev kluba, ki je plačal zavarovalnino za Jeffreyja.

Poleg slednjega so v času »lockouta« v ligi Ebel še Jan Muršak (Telemach Olimpija), Corey Potter (Dunaj), Bryan Bickell (Znojmo), Michael Grabner (Beljak), Thomas Vanek (Gradec) in Andreas Nödl (Inssbruck).