Olimpija z obilo smole še petič praznih rok

Hokejisti KAC so se iz Tivolija vrnili z zmago, do katere so se dokopali z golom v zadnji sekundi.

Objavljeno
27. september 2013 23.58
hokej
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Hokejisti Telemacha Olimpije bodo morali na prve točke v ligi EBEL počakati vsaj še do nedelje, ko ob 17.30 gostujejo pri VSV. Tudi v petem poskusu v novi sezoni so namreč ostali praznih rok, na domačem ledu v Tivoliju so z obilo smole morali premoč priznati tudi KAC, čeprav so imeli na pladnju vsaj podaljšek in najmanj točko, a so gostje - tudi z dobršno mero sreče - odločilni gol prek Manuela Geierja dosegli prav v zadnji sekundi rednega dela.

Že v peti minuti dvoboja se je zatresla mreža zmajev, med strelce se je vpisal Thomas Koch. V prvi tretjini je bila pobuda povsem na strani celovškega kolektiva, o čemer zgovorno priča razmerje strelov (5:15). V nadaljevanju so Ljubljančani vzpostavili ravnotežje in v 25. minuti prek Jeffa Ulmerja tudi poravnali izid, a le za dobro minuto. Že v naslednjem napadu je bil namreč uspešen Patrick Berr, toda varovanci Bojana Zajca niso vrgli puške v koruzo.

Z goloma dveh domačih igralcev iz tretjega in četrtega napada, Jureta Sotlarja (dosegel je svoj prvi gol v EBEL, zanj pa je bil najzaslužnejši Jaka Zdešar s samostojnim prodorom in mojstrsko podajo) in Kena Ograjenška, so šli na zadnji odmor celo s prednostjo, ki pa je bila izničena že po minuti zadnje četrtine, ko je izenačil John Lammers po odbitem ploščku po strelu Thomasa Pöcka. In ko je že vse dišalo po podaljšku, je hokejistom Olimpije hrbet obrnila še boginja sreče Fortuna, plošček izza gola je sekundo pred koncem s palice Damjana Dervariča in s pomočjo sodnika Georga Veita našel pot do Manuela Geierja, ki mu ni bilo težko ukaniti domala paraliziranega Jerryja Kuhna, ki je bil povsem nemočen, saj ni sledil akciji.

TELEMACH OLIMPIJA : KAC 3:4 (0:1, 3:1, 0:2)

Strelci: 0:1 - Koch (Furey, Lammers, 5.), 1:1 - Ulmer (Ross, Hebar, 25.), 1:2 - Berr (Schuller, Geier, 26.), 2:2 - Sotlar (Pešut, Zdešar, 30.), 3:2 - Ograjenšek (Verlič, Koblar, 33.), 3:3 - Lammers (Berr, Pöck, 42.), 3:4 - Geier (Berr, Schuller, 60.).

Telemach Olimpija: Kuhn, Sila; Ross, Schmidt, Ulmer, Blackwater, Hebar; Dervarič, Cvetek, Berry, Mušič, Hočevar; Erman, LaPlante, Ograjenšek, Verlič, Koblar; Groznik, Zdešar, Pešut, Sotlar.