Ostali brez točk in vratarja Roya

EBEL: Olimpijin 17. poraz v sezoni, jutri doma z Dornbirnom.

Objavljeno
16. november 2015 04.38
Tomaž Trelc - Telemach Olimpija 10.septembra 2014
Siniša Uroševič, šport
Siniša Uroševič, šport
Szekesfehervar – Ne zgodi se prav pogosto, da bi hokejisti Olimpije, sinoči na Madžarskem povrhu še bolj zdesetkani kot v prejšnjih dneh, sprožili več strelov kot tekmeci. Tokrat se jim je to posrečilo, a nagrade niso dočakali. Doživeli so nov poraz in ostali pri dosedanjih 10 točkah trdno na dnu lestvice. Že jutri pa bodo igrali doma z Dornbirnom.

Olimpijina popotnica za drugo gostovanje sezone v Szekesfehervarju ni bila prav spodbudna. V petek ji je namreč spet spodrsnilo na domačem ledu, nekateri na tribunah bi radi »zamenjali« trenerja in športnega direktorja Fabiana Dahlema, tekmo proti Znojmu (3:5) smo si navzoči zapomnili tudi po neodgovornem izvajanju kazenskega strela mladega Jureta Sotlarja v trenutkih, ko se je domače moštvo še borilo vsaj za točko. Nato pa sta se ob bolečih izostankih Žige Pešuta, Aleša Mušiča in Guilla Desbiensa »na bolniški« pridružila še branilec Miha Logar in drugi kanadski napadalec Stefan Chaput.

Ob najbolj bučnih tribunah v tekmovanju se je Olimpija včeraj hitro znašla na zahtevni preizkušnji, ko so gostje napadli z igralcem več, a se takrat obramba gostov z Olivierjem Royem ni dala. Pozneje so bili neučinkoviti tudi zmaji, povrhu dvakrat v trenutkih številčne premoči, kar se jim v sezoni dogaja prepogosto. Jasno, predvsem zaradi pomanjkanja kakovosti. To moštvo je pač lahko tekmecem v EBEL konkurenčno le ob res brezhibnem in silno bojevitem večeru, pa naj bo trener še naprej Dahlem ali kdorkoli drug. Krepko omejen proračun, katerega rdeča nit je predvsem boj za preživetje, preprosto ne omogoča ambicioznejših ciljev, res pa je tudi, da si jedro nekaj sto najzvestejših hokejskih zanesenjakov s tivolskih tribun zasluži še kakšno zmago, ki jo bodo zmaji zdaj dvakrat zapored napadli doma – jutri proti Dornbirnu in nato v petek proti Bolzanu.

Olimpija je sinoči kmalu po vstopu v drugo tretjino zaostajala z 0:2, a ko je Nik Pem, v prejšnjem mesecu najboljši mladi igralec EBEL, nato izid znižal, je vendarle tlelo upanje na zasuk. Toda zmaji so se znašli v novih težavah – zdaj se je poškodoval še prvi vratar Olivier Roy! Kot da ne bi bilo že tako dovolj nevšečnosti za tivolski tabor. Prvega ljubljanskega čuvaja mreže je zamenjal Tomaž Trelc, svojo nalogo opravil solidno, a z eno napako, po kateri je domače moštvo spet vodilo za dva gola. Predvsem v zadnjem delu so zmaji silovito napadli, toda na koncu sklonjenih glav, že 17. v tej sezoni, zapuščali ledeno ploskev.

Med slovenskimi hokejisti ob koncu tedna sta bila najbolj zadovoljna Žiga Jeglič in Rok Tičar, saj sta se s svojim Slovanom po izjemnem boju in kazenskih strelih v razprodani bratislavski dvorani razveselila zmage proti favoriziranem moštvu CSKA. Pri slednjem je povratnik po poškodbi Jan Muršak zabeležil podajo, delež dveh Slovencev pri Slovanu pa je bil zelo viden – Tičar se je na 4. tekmi zapored vpisal med strelce, Jeglič pa je bil že šestič v zadnjih šestih poskusih natančen pri kazenskem strelu.