Pittsburgh zaskrbljen zaradi odsotnosti Vokouna

Slovitega češkega hokejskega vratarja Tomaša Vokouna po operaciji ožilja čaka daljše okrevanje.

Objavljeno
03. oktober 2013 13.20
HKN-74815251
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Pittsburgh - Moštvo severnoameriške hokejske lige Pittsburgh Penguins jenovo sezono začelo brez vratarja Tomaša Vokouna. Zaradi zamašenih žil je 37-letni češki reprezentant moral operacijo, po kateri ga čaka šest mesecev okrevanja.

Enake težave je Vokoun imel že pred leti in izpustil sklepni del sezone 2005/06 in končnico, ko je še branil vrata moštva Nashville in se kasneje vrnil.

»Trenutno me zanima le zdravje, o hokejski karieri ne razmišljam. Zdravniki priporočajo, da mora okrevanje po takšni operaciji trajati vsaj tri mesece, po tem času se bomo usedli in znova proučili moje zdravstveno stanje ter sprejeli odločitev o vrnitvi na ledene ploskve,« je povedal vratar pingvinov.

»Dobro se odziva na zdravljenje in je v vse boljši formi. V času rehabilitacije bo kondicijo vzdrževal z manj zahtevnim fitnesom, v bistvu bo lahko počel vse, le hokeja ne bo smel igrati. V tem trenutku je za nas, Tomaša in njegovo družino najbolj pomembno, da se pozdravi in tudi kasneje ostane zdrav,« pa je dejal izvršni direktorkluba Ray Shero.

Vokoun je lani v končnici med vratnicama Pittsburgha zaigral namesto prvega vratarja Marc-Andrea Fleuryja ter bil med ključnimi za uvrstitev v konferenčni finale, v katerem pa so priznali premoč moštvu Boston Bruins.