Plošček se je vrnil v Podmežaklo

Po poldrugem letu Jeseničani spet na svojem ledu. Na domači premiero v mednarodni ligi premagali Gardeno s 5:2.

Objavljeno
06. oktober 2013 22.55
Hokej-Groden -Jesenice . Na Jesenicah 5.10.2013
Siniša Uroševič, šport
Siniša Uroševič, šport

Jesenice – Po poldrugo leto dolgi hokejski suši se je z naskokom najbolj priljubljena športna igra na Jesenicah vrnila v dvorano Podmežakla. Prenovljeno gorenjsko moštvo, tokrat celo administrativno vodeno iz pisarne HZS, je po dveh porazih na tujem domačo premiero v mednarodni ligi začinilo z zmago proti Gardeni s 5:2.

Četudi je sedanje jeseniško moštvo daleč od svoje nekdanje slave, občinstvo pa še ne kaže popolnega zaupanja – na tribunah se je zbralo kakih 700 radovednežev –, ne bi bilo presenetljivo, ko bi se tudi v tem tekmovanju Gorenjci lotili pohoda proti vrhu. Nenazadnje imajo ta čas povsem spodobno moštvo številnih akterjev z izkušnjami iz EBEL, dres železarjev je vnovič oblekel tudi reprezentančni kapetan Tomaž Razingar. Obenem je tako zanj kot tudi za Davida Rodmana, ki si je sobotno hokejsko premiero v prenovljeni Podmežakli ogledal s tribun, presenetljivo in kajpak tudi moteče, da si še nista našla delodajalcev na tujem.

Mednarodna liga je sicer zdaj precej bolj pisana in tudi na višji kakovostni ravni kot v prejšnji sezoni, predstavlja pa tudi nadomestilo slovenskemu prvenstvu, ki ga pri nas v članski hokejski konkurenci – žal – ni več. A obenem je to tekmovanje nova odskočna deska za hokej na Jesenicah in zadovoljstvo je bilo opazno tudi zdaj, čeprav ni šlo brez zapleta. Sprva so tako igralci domačega moštva kot tudi gostje iz Val Gardene pridrsali na led v rdečih dresih, pa tudi občinstvo se očitno mora spet privaditi pravočasnega prihoda v Podmežaklo, saj jih je precej ob čakanju v dolgi vrsti pred oživljeno blagajno zamudilo nekaj uvodnih minut.


Kakorkoli, Jeseničani so za uvod zmagali, a uvodnih treh točk sinoči niso obogatili s polnim plenom na gostovanju v Zell am Seeju, četudi so vodili že s 3:0! Sicer pa z izjemo železarjev ta konec tedna za slovenske klube v INL ni bil prav uspešen, večina zmag je pripadla tekmecem iz Avstrije in Italije. A sezona je še dolga in med dvoboji, ki bo v domačih hokejskih krogih privabil zanimanje, bo tudi sobotni med Celjem in Jesenicami. Ob Savinji so namreč spet sestavili člansko moštvo, trener Rok Rojšek pa pravi: »Prav gostovanje Jesenic bi nam lahko pomagalo vrniti hokej v lokalno športno zavest. Saj veste, da tudi tisti, ki ne spremljajo te igre zelo podrobno, dobro vedo, kaj pomenijo Jesenice…«