Po 12 letih Ovečkin zavrnil reprezentanco

Ruskim hokejistom na SP ne bo pomagal, ker je v zadnjih dvobojih v NHL nastopal s protibolečinskimi tabletami.

Objavljeno
11. maj 2017 23.43
SPO-HKO-HKN-PITTSBURGH-PENGUINS-V-WASHINGTON-CAPITALS---GAME-SEV
J. P.
J. P.

Köln - Ruski hokejisti tudi po današnjem četrtem dvoboju na svetovnem prvenstvu elitnega kakovostnega razreda ostajajo neporaženi v skupini A v Kölnu, a je njihov uspeh zasenčila informacija z one strani »luže«, da ji v nadaljevanju turnirja ne bo pomagal prvi zvezdnik Alex Ovečkin, čeravno je sinoči z Washingtonom izgubil v konferenčnem polfinalu lige NHL proti Pittsburghu.

Doslej se je 31-letni zvezdniški napadalec po koncu lige vselej pridružil izbrani vrsti, na svetovnih prvenstvih je nastopil že dvanajstkrat in se trikrat veselil šampionske lovorike. Tokrat bo drugače. »V pogovoru s selektorjem Olegom Znarokom je dejal, da se je sicer pripravljen pridružiti zasedbi, da pa je v zadnjih dvobojih igral s pomočjo protibolečinskih tablet, zato soigralcem ne bi mogel pomagati v polni meri, zato bo tokrat izpustil svetovno prvenstvo,« so v sporočilu za javnost pojasnili pri ruski hokejski zvezi.

Se bosta pa Rusom priključila Ovečkinova soigralca pri Washingtonu, branilec Dmitrij Orlov in napadalec Jevgenij Kuznjecov.