Po brezhibnem torku novi lov

Hokejsko moštvo Olimpija v ligi EBEL danes (19.15) gostuje v Znojmu, v nedeljo v Salzburgu.

Objavljeno
03. oktober 2013 21.10
LJUBLJANA 30.07. 2012 hokejist Olimpije. Foto: ALESS CCERNIVEC/Delo
Siniša Uroševič, šport
Siniša Uroševič, šport

Ljubljana – V Tivoli se je vrnil mir. Olimpija je namreč po šestih zaporednih porazih ob začetku sezone v EBEL na torkov večer prvič zmagala, povrhu proti močnim tekmecem iz Linza s prepričljivo igro in ob prižgani luči v dotlej mračnem predoru. Pred vrati pa sta že izziva na tujem, danes na Moravskem in v nedeljo na Solnograškem.

Povsem jasno je, da za zmaje lahkih ovir v tem tekmovanju preprosto ni in tako bo tudi v prihajajočih dneh: v Znojmu so namreč sestavili kakovostno moštvo in si začrtali cilj vidnejše vloge v Avstriji kot doslej, sleherni dvoboj s Salzburgom, najhujšim tekmecem od ljubljanskega vstopa v EBEL, ponuja posebno zgodbo, prihodnji teden nato prinaša tekmi doma in na tujem z močno Vienno …

»Lepo je zmagati. Preprosto – lepo,« je bil jedrnat po uvodnem paru točk v tej sezoni Olimpijin trener Bojan Zajc, ki je že dodobra seznanjen z vsemi pastmi tekmovanja v EBEL in se zato nikakor ne namerava prepustiti evforiji.

Podobno kot v prejšnji sezoni, ko je Zajc prevzel dirigentsko palico od Finca Heikkija Mälkiäja, je povsem na dlani, da to moštvo brez nadvse odgovornega pristopa in zbranosti preprosto ne more zmagovati. Najvidnejši predstavniki novega vala, ki sicer prihajajo iz različnih hokejskih šol po Sloveniji (Gregor Koblar iz jeseniške, Ken Ograjenšek iz celjske, Žiga Pešut in Miha Verlič iz mariborske), resda iz tekme v tekmo bolj navdušujejo tivolske obiskovalce, a realno še ni pričakovati, da bi zgolj s svojima talentom in pridnostjo odpeljali Olimpijo neposredno v končnico. Tuji novinci pa glede na svoje dohodke – predvsem v primerjavi z bogatejšo konkurenco v EBEL – nikakor ne sodijo v visoki kakovostni razred. A zdaj pač ni druge, kot ob omejenem proračunu vztrajati z obstoječim kadrom, dasiravno še naprej »glas ljudstva« ne zapira vrat za brata Erika in Žigo Panceta ter enega naših najvidnejših reprezentantov zadnjih let Davida Rodmana, ki je v olimpijsko sezono vstopil brez kluba! Zgodba bi se verjetno le zasukala, če kdo od tujih hokejistov dokončno ne bi upravičil zaupanja kluba in bi tako moral predčasno na trg delovne sile …

Kakorkoli – Olimpija je po brezhibno opravljeni torkovi nalogi danes pred izzivom dvoboja z edinim klubom v tekmovanju z območja Češke. »Dobro vem, koliko je na Češkem dobrih hokejistov. Ko igraš proti moštvom iz te dežele, se moraš vedno posebej potruditi,« se dobro zaveda Pešut, ki je pred prihodom v Ljubljano kot hokejist mladih moštev iz Opave, Mlade Boleslava in Nymburka dodobra spoznal omenjeno okolje. Danes bo prvič v sezoni tam gostovala prebujena Olimpija in s točko ali z dvema poskusila nadgraditi torkovo predstavo.

Izida in pari, sinoči – Fehervar : Salzburg 3:4, Vienna Capitals : Dornbirn 3:4; danes: Znojmo – Telemach Olimpija, Innsbruck – Graz 99ers, Linz – VSV, Fehervar – Dornbirn.