Po najhujšem porazu bo Zajc ponudil odstop

Polom hokejistov Telemacha Olimpije v Beljaku, trener Bojan Zajc čuti odgovornost.

Objavljeno
30. september 2013 10.57
šipič zajc
Siniša Uroševič, šport
Siniša Uroševič, šport
Beljak – Hokejisti Telemacha Olimpije so sinoči doživeli najvišji poraz, odkar igrajo v EBEL. Po izidu 0:8 in obenem šestem zaporednem spodrsljaju v sezoni je ljubljanski trener Bojan Zajc napovedal, da bo danes – torej pred jutrišnjo tivolsko tekmo proti Linzu – ponudil odstop.

Resda so gledalci v Beljaku kot ponavadi lepo napolnili tribune, a v pričakovanju tekme se niso pretirano vznemirjali. Na dan parlamentarnih volitev smo pač med navzočimi bolj poslušali o boju socialdemokratov z ljudsko stranko kot pa o tem, da domači VSV gosti Olimpijo. Tu za privržence domačega moštva ni bilo ugank. Prepričani so bili namreč o gladko opravljeni nalogi proti zadnjeuvrščenemu in – kot se je izkazalo pozneje – imeli prav.

A obenem so tudi hitro pozabili na preštevanje volilnih lističev. Ogrelo jih je domače vodstvo že po 46 sekundah igre v režiji nekdanjega ljubljenca tivolskih tribun Johna Hughesa in ko moštvi nista vstopili še niti v 3. minuto, je bilo na semaforju že 2:0. Trenerju Bojanu Zajcu ni preostalo drugega, kot da po ledeni prhi poskusi umiriti svoje igralce s polminutnim oddihom, vendar zasuka ni bilo. Očitno pa so beljaški hokejisti resno poslušali svojega stratega Hannuja Järvenpääja, pred poldrugim letom z Olimpijo polfinalista EBEL, ki jih je pred včerajšnjo tekmo opozarjal na prepovedano podcenjevanje: »Pogosto se zgodi, da zadnjeuvrščenega podcenjuješ, a igralcem sem poudaril, naj se kar spomnijo prejšnje sezone in treh porazov z Ljubljančani.«

Kakorkoli, po desetih minutah je bilo ob štirih prejetih golih konec tekme za Aleša Silo v ljubljanskih vratih. Nato ga je zamenjal prvi čuvaj mreže Jerry Kuhn, ki pa se pred tekmo, ob težavah s kolenom kot tudi mislih na zadnji nesrečno prejeti gol sekundo pred koncem tivolske petkove tekme proti KAC, ni počutil prav dobro. Sploh pa se je ob takšnem neodgovornem odnosu, kot so ga pokazali nekateri, hitro zdelo, da v slačilnici ljubljanskega moštva ne more biti vse v najlepšem redu.

»Prepričan sem, da veljamo več, kot kaže uvrstitev na lestvici, a kaj ti to pomaga, če si brez točk,« se je dobro zavedal Zajc, ki je še drugič v dveh dneh govoril odkrito, ni iskal nikakršnih izgovorov in pol ure po tekmi napovedal, da bo ponudil odstop: »Sploh ni dvoma, kdo je najbolj odgovoren, ta slačilnica potrebuje spremembo,« je v deževno beljaško noč žalostnega obraza iz dvorane stopil dosedanji prvi mož Olimpijine klopi. Bo na njej tudi jutri, ko bo v Tivoliju gostoval Linz?