Pred SP najučinkovitejši »ris« Miha Verlič

V pripravljalnem obdobju pred SP je hokejska reprezentanca vpisala štiri zmage in dva poraza ob razmerju golov 20:15.

Objavljeno
02. maj 2017 10.37
rsi*Hokej Slovenija Belorusija
J. P.
J. P.

St. Peterburg - Slovensko moško hokejsko reprezentanco, ki bo od petka naprej v Parizu merila moči s svetovno elito, danes dopoldne čaka še zadnji trening na ledu v ruskem St. Peterburgu, nato pa vrnitev v domovino, kamor bo prispela v nočnih urah. Za jutri je trenerski štab na čelu s selektorjem fantom namenil prost dan, v četrtek pa bodo z brniškega letališča odpotovali v Francijo, kjer se bo začelo zares.

»Risi« bodo tako od začetka pripravljalnega obdobja zbrali 35 dni na ledu, v tem obdobju so odigrali šest prijateljskih dvobojev, v katerih so vpisali štiri zmage (dvakrat nad Madžari in po enkrat nad Italijani in Norvežani do 25 let) ter po en poraz po rednem delu (Rusija U-25) in po kazenskih strelih (Kazahstan). Zadeli so 20 golov in jih prejeli 15.

V pripravljalnih obračunih je bil strelsko najbolj razpoložen Miha Verlič s štirimi goli, Anže Kuralt je zabil tri, po dva pa Žiga Pance in Jan Muršak, ki je bil - skupaj s Kenom Ograjenškom - s tremi podajami tudi najuspešnejši asistent. Vsaj po točko je prispevalo 19 od 26 igralcev v polju, kandidatov za reprezentanco, ki so sodelovali na pripravah, največ točk pa so vknjižili Kuralt, Muršak, Verlič (po pet) in Ograjenšek (4).