Pogled strokovnjaka: Premalo komunikacije

Hokejski trener Dejan Varl o tekmi za pozabo.

Objavljeno
09. maj 2017 23.08
Dejan Varl,trener moštva,Jesenice Slovenija 29.06.2015
Dejan Varl
Dejan Varl
Vsi smo pričakovali boljšo tekmo, toda moramo priznati, da so Norvežani igrali zelo dobro, bili so zbrani v obrambi in bilo je težko. Naši bi morali vse skupaj poenostaviti, loviti odbite ploščke. Sploh v zadnji tretjini so bile situacije, ko so nam ti stalno uhajali. Kadar smo dovolj drsali v napadalni tretjini, so imeli Norvežani težave, če bi bolj pritiskali proti vratom, bi lahko iztržili več.

Glavni vzrok za poraz so bile napake v obrambi, ko so nas tekmeci »raztegnili« za našimi vrati in s podajami v t. i. slot dosegli dva gola. Izpadli smo naivni, preveč smo skakali na tekmece, se podvajali na napačnem igralcu in zato je prihajalo do izpadanja. To nam je presekalo igro.

Bilo je veliko mučenja, to je bila taktična igra, v kateri so bili Norvežani boljši. To tekmo moramo hitro pozabiti, saj je pred nami že nova. Za poraz ne gre kriviti vratarja ali branilcev, temveč celotno ekipo. Krila so bila preveč nizko, prihajalo je do napak.

Pogrešal sem več sodelovanja, komunikacije med igralci in potrpežljivosti. To so stvari, ki jih je mogoče hitro rešiti. Fantje in trenerji že vedo, kje so bile napake, in verjamem, da jih bodo znali odpraviti.

Sledi tekma s Finci, ki so po porazu s Francozi v vlogi ranjenih levov. V tem moramo iskati priložnost, saj imajo svoje težave. Vrača se Žiga Jeglič, čigar odsotnost se je močno poznala na zadnjih dveh tekmah. Z njim bo lažje. Finci bodo ranljivi, saj je na njih velik pritisk. Glave gor, moramo verjeti, da nam lahko uspe presenečenje.