Pri Olimpiji optimistični, a ne evforični

Pri Telemach Olimpiji so na novinarski konferenci razkrili načrte za novo sezono.

Objavljeno
11. september 2014 17.16
suhadolnik hokej
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Pri Telemach Olimpiji so na današnji novinarski konferenci predstavili cilje za prihajajočo sezono, v kateri bodo tekmovali v državnem prvenstvu in razširjenem avstrijskem prvenstvu Ebel.

Ljubljančane bo v novi sezoni vodil novi trener Fabian Dahlem, ki je danes potrdil, da je za svojega pomočnika imenoval nekdanjega trenerja kluba Bojana Zajca.

Olimpija bo v novo sezono vstopila z večjim številom mladih domačih igralcev, ki jim bodo z bogatimi izkušnjami svetovali nekateri izkušeni veterani (Aleš Mušič, Matej Hočevar, Boštjan Groznik), klubu pa so se pridružile še tuje okrepitve Andy Chiodo, Marvin Degon, Hunter Bishop, Kyle Medvec in Matt White.

»Zmaje« prva preizkušnja lige Ebel čaka že jutri, ko bodo ob 19.15 gostovali v Celovcu.

Popovič: Ne smemo gojiti pretirane evforije

Predsednik Olimpije Marko Popovič je na novinarski konferenci poudaril, da so glavni cilji kluba povezani s poplačilom starih obveznosti, gradnjo nove ekipe in trdim delom na vseh področjih:

»Gremo v pravo smer in zagotovili bomo boljšo sezono, boljšo organizacijo kluba in boljši sistem kot v preteklosti. Bistveno je, da se usmerimo v rezultate in pričakovanja, pretirane evforije verjetno ne smemo gojiti, absolutno pa smo uresničili tisto, kar smo najavili. To je ekipa, ki se bo na vsaki tekmi borila za ugoden rezultat in ki bo pokazala srce ter ga tudi pustila na ledu,« je dejal prvi mož Olimpije.

Dahlem: Dobili smo potrditev, da lahko zmagujemo

Glavni trener Fabian Dahlem je dejal, da so njegovi varovanci v pripravljalnem obdobju dobili potrditev, da lahko zmagujejo in se kosajo z vsemi ekipami iz lige Ebel:

»Najprej moramo biti prepričani, da lahko zmagujemo. To potrditev smo že dobili na turnirju na Madžarskem, pridobili smo samozavest in bilo je zelo pomembno, da smo zmagali. Zdaj vemo, kje smo. Vedel sem, da bo moštvo delalo trdo, super pa je, da tudi zmagujemo. Točk seveda še ni, a je pa veliko pozitivnih stvari. Lahko se kosamo z ekipami iz naše lige in pripravljeni smo na začetek sezone. Samo še boljši bomo.«

Mušič optimistično pričakuje novo sezono

Kapetan ljubljanskega kluba Aleš Mušič z optimizmom pričakuje novo sezono in obljublja, da se bodo hokejisti Olimpije borili od prve do zadnje minute:

»Vse skupaj pričakujemo optimistično. Garali smo mesec in pol in smo zelo dobro pripravljeni. Imeli smo nekaj pripravljalnih tekem in zadnji turnir je bil pokazatelj, kaj lahko pričakujemo, kako se lahko zoperstavimo tekmecem. Če bomo ponovili takšno igro tudi v Celovcu, bomo zelo težak nasprotnik. V ekipi je manj tujcev in več mladih, a ne bo bistveno drugače. Dve peterki sta standardni, dodali smo še eno tujo in delujejo zelo dobro. Imamo energijo, svežino, globino in mislim, da imamo lepe možnosti. Ni skrivnost, da imamo verjetno daleč najmanjši proračun v ligi. A to so stvari na papirju, na ledu pa je 22 igralcev, ki dajo vse od sebe, da zmagajo. Borili se bomo na vsaki tekmi od prve do zadnje minute.«

V ligi Ebel brez večjih sprememb

Telemach Olimpija bo edini slovenski predstavnik v razširjenem avstrijskem prvenstvu, ki bo potekalo po že znanem načrtu. Za naslov prvaka se bo borilo dvanajst klubov iz Avstrije, Slovenije, Italije, Madžarske in Češke.

Najboljših šest ekip se bo neposredno uvrstilo v četrtfinale in se bodo v drugem delu borile za čim boljše izhodišče v končnici, drugih šest klubov pa se bo udarilo za preostali prosti mesti v končnici. Sledili bodo izločilni boji, ki bodo potekali na štiri zmage, prvak lige Ebel pa bo znan najpozneje 21. aprila.