Prva zmaga Kraljev, prva točka Kopitarja

Po dveh porazih so hokejisti Los Angelesa jezo stresli na moštvo Winnipega (4:1), Anže Kopitar prispeval drugi gol.

Objavljeno
13. oktober 2014 09.11
SPO-HKN-WINNIPEG-JETS-V-LOS-ANGELES-KINGS
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Los Angeles - Hokejisti moštva Los Angeles Kings, branilci zmagovalnega naslova v ligi NHL, so se v tretjem poskusu vendarle dokopali do prve zmage v novi sezoni. Pred domačimi navijači v Staples Centru so bili namreč s 4:1 prepričljivo boljši od Winnipega, svoj lonček k uspehu pa je prispeval tudi slovenski reprezentant Anže Kopitar, ki je končno vpisal prvo točko v svojo statistiko.

Po dveh zaporednih porazih in le eni osvojeni točki so Kralji stresli jezo na zasedbo Winnipega in že po enajstih minutah vodili z 2:0. Mrežo nerazpoloženega vratarja Michaela Hutchinsona je najprej zatresel Tyler Toffoli, prednost pa je podvojil slovenski reprezentant, ki je izkoristil podajo Mariana Gaborika in Drewa Doughtyja in vpisal svoj prvi gol v sezoni, 221. v profesionalni karieri onkraj »luže«.

A gostitelji se z udobnim vodstvom niso zadovoljili, temveč so do 37. minute še dvakrat zadeli v polno: najprej je bil uspešen Tanner Pearson, nato še Jeff Carter, oba pa sta se veselila svojih drugih zadetkov v sezoni. Čeprav so bili gostje agilnejši v napadu, je vse njihove poskuse ukrotil domači rezervni vratar Martin Jones, ki je tokrat dobil prednost pred Jonathanom Quickom, na kolena pa je moral le ob koncu druge tretjine, ko ga je matiral Bryan Little in s svojim tretjim golom v sezoni postavil končni izid.

Hrušičan Anže Kopitar je tokrat na ledu prebil dobrih 17 minut in v tem času trikrat preizkusil reflekse obeh tekmečevih vratarjev, Hutchinsona je namreč po tretjem golu uspešneje zamenjal Čeh Ondrej Pavelec.

IZIDA LIGE NHL

Los Angeles Kings : Winnipeg Jets 4:1 (Anže Kopitar 1+0 v 17 minutah)

New York Rangers : Toronto Maple Leafs 3:6