Prva zmaga »novih« Jesenic

Po treh porazih na turnirju na Bledu se je zasedba Team Jesenice veselila prve zmage pod novim imenom, padel je Triglav.

Objavljeno
04. september 2013 22.42
lvu HOKEJ
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Jesenice - Potem ko je tradicionalno poletno ligo Rudi Hiti 2013 na Bledu končala s tremi porazi, je novonastala hokejska zasedba Team Jesenice vendarle okusila tudi slast prve zmage. V prijateljskem dvoboju v Kranju je bilo moštvo, ki bo v prihajajoči sezoni nastopali v mednarodni ligi INL in državnem prvenstvu Slovenije, z 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) boljše od domačega Triglava, s čimer je potrdilo, da ga na domačem ledu ne bo mogoče kar tako odpisati.

Jeseničani so dobro začeli, prvi je tekmečevo mrežo že v uvodni tretjini zatresel Nejc Berlisk. V drugem delu so si železarji prislužili lepo število izključitev, tudi zato so imeli pobudo na ledu Kranjčani, ki pa nikakor niso znali potisniti ploščka v nasprotnikov gol. Njihovo neučinkovitost je po hitrem protinapadu kaznoval Jure Dolinšek in povišal na 2:0. V zadnji tretjini so gostitelji sicer znižali, za popoln zasuk pa jim je zmanjkalo časa in energije. Za Team Jesenice je sicer zadel še Miha Brus, vendar pa sodniki gola niso priznali.

Jeseniški trener Gorazd Rekelj je priložnost ponudil obema vratarjema, Juretu Pavliču in Maticu Bohu, kapetanski trak pa je tokrat nosil Marjan Manfreda.