Prvaki lige NHL so pingvini iz Pittsburgha!

Hokejisti Pittsburgha so dobili tudi šesto tekmo velikega finala in strli odpor Nashvilla za drugi zaporedni Stanleyev pokal.

Objavljeno
12. junij 2017 09.14
Stanley Cup Penguins Predators Hockey
N. Gr.
N. Gr.

Nashville - Pingvinom iz Pittsburgha je naposled uspelo, v šesti tekmi so dokončno strli odpor presenečenja sezone iz Nashvilla, zmagali so z 2:0. To je drugi zaporedni Stanleyev pokal za Pittsburgh in tretji za kapetana Sidneyja Crosbyja, ki je tako kot lani osvojil lovoriko Conn Smythe za najbolj koristnega igralca finala lige NHL.

»Res sem vesel, da je tej izjemni skupini hokejistov še enkrat uspelo. Večina ekipe je enaka kot lani, zato je ta uspeh še toliko večji. Vedeli smo, da bo težko, ampak hokej ne bi bil zanimiv, če ne bi bilo težko,« je po prvem ubranjenem naslovu v ligi NHL po sezono 1997/98 povedal Crosby. Najboljši strelec končnice pri prvakih je bil sicer Evgenij Malkin, ki je vknjižil kar 27 točk.

Na zadnji tekmi se je sicer zdelo, da bo Nashville izsilil vsaj še eno tretjino, saj zadetkov ni bilo vse do minute in 35 sekund do konca tekme, ko je potop Predatorjev začel Patrick Hornqvist, Carl Hagelin pa je z zadetkom v prazno mrežo nekaj sekund pred zadnjo sireno zabil zadnji žebelj v krsto.

»Težko je opisati, kaj vse mi roji po glavi. Kot otrok sanjaš o tem, da bi dvignil Stanleyev pokal, bili smo tako zelo blizu, zato poraz res boli. Ampak moramo ostati pozitivno naravnani, saj smo odigrali izjemno sezono z zelo mlado ekipo, ki si je nabrala veliko dragocenih izkušenj. Nashville še ni rekel zadnje besede,« je po porazu povedal zvezdnik Predatorjev P. K. Subban.

Podobno potrt je bil vratar Pekka Rinne, ki je v letošnjem finalu branil po principu toplo - hladno. »Počutim se prazno. Takoj po koncu tekmo smo bili vsi zelo čustveni, med tekmo pa o tem ne razmišljaš. Moraš verjeti, da ti preobrat še lahko uspe, vse do konca. Po zadnji sireni pa te zadane, da je priložnost splavala po vodi,« je Rinne razlagal zbranim novinarjem.

Pittsburgh se tako veseli že petega naslova v zgodovini franšize, Sidney Crosby pa je naredil nov korak k temu, da postane eden največjih hokejistov vseh časov. Stanleyev pokal vnovič roma v roke najbolj zvezdniške ekipe v ligi, kar je v zadnjih letih v vseh ameriških športih postala ustaljena praksa, presenečenj pa je vse manj.