Risi na test v Belorusijo

Slovenska hokejska reprezentanca se je pred odhodom na prijateljski turnir v Belorusijo zbrala na Bledu.

Objavljeno
08. november 2011 15.40
Posodobljeno
08. november 2011 16.02
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Bled - Prvič v novi sezoni bo aktivna tudi slovenska hokejska reprezentanca, ki se je danes zbrala na Bledu. Izbrano vrsto, ki jo vodi selektor Matjaž Kopitar, bo v beloruskem Gomelu čakajo obračuni z domačini ter Danci in drugo zasedbo Rusije, piše STA.

Kot je že običajno, je tudi tokrat ob prvem reprezentančnem zboru v sezoni v postavi več mladih igralcev.  Kopitarju so ponagajale še poškodbe in nekatere selitve igralcev. Tako je denimo Marcel Rodman že nekaj časa poškodovan, Andrej Hebar na Švedskem nima premora, pred reprezentančno akcijo pa so se poškodovali še Klemen Pretnar, Aleš Mušič in Boštjan Goličič. Namesto slednjega je Kopitar v ekipo naknadno poklical Kena Ograjenška.

»Vsi vemo, kam gremo. Lahkih tekem ne bo, a to smo si želeli. Le proti močnejšim nasprotnikom se bomo naučili tisto, kar nam manjka. Ta čas za turnirje, ki jih ni veliko, je treba izkoristiti in igrati s čim boljšimi, da od tega kaj odneseš. Na to gledam s pozitivne strani in prepričan sem, da bodo tudi fantje dali vse od sebe. Starejši bodo vlekli voz, mlajši pa vedo, da je to njihova priložnost za vstop v ekipo,« je povedal slovenski selektor, ki je prav zavoljo poškodb v ekipo vpoklical več mladih igralcev.

Slovenci se bodo v Gomelu v četrtek (18.00) pomerili z domačo reprezentanco, v petek z Dansko, v soboto pa z Rusijo II. V prvi napad je Kopitar postavil Tomaža Razingarja, Eda Terglava in Roka Tičarja, v drugem so Anže Ropet, Jaka Ankerst in Žiga Pance, v tretjem Matej Hočevar, Eric Pance in Ken Ograjenšek, v četrtem pa Marjan Manfreda, Andrej Židan in Anže Kuralt. Branilski pari pa bodo Aleš Kranjc in Sabahudin Kovačevič, Damjan Dervarič in Igor Cvetek, Andrej Tavželj in Žiga Grahut ter Maks Selan in Luka Tošič. Vratarji so Andrej Hočevar, Gašper Krošelj in Matija Pintarič.

»V Gomelu bo turnir izredno močan. Pri nas kar nekaj igralcev manjka, priložnost bodo dobili novi fantje. A reprezentančni stroj deluje in pripravljamo se na SP v Ljubljani. Vsi fantje so šli skozi proces reprezentanc, znajo igrati hokej in skrivnosti ni. Na tem zboru bo igra hitrejša in na višji ravni kot v ligah, kjer igramo. Videlo se bo, kdo lahko, kdo ne more, je pa res, da je SP še daleč in ekipa se bo še spremenila,« je pred turnirjem povedal kapetan reprezentance Tomaž Razingar.