Risi nemočni tudi proti rezervni ruski ekipi

Na prijateljskem turnirju v Belorusiji je slovenska hokejska reprezentanca izgubila tudi proti drugi ruski zasedbi (0:3).

Objavljeno
12. november 2011 12.08
Posodobljeno
12. november 2011 12.29
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Gomel - Po prepričljivem začetku turnirja v Belorusiji je slovenska hokejska reprezentanca v Gomelu vpisala še drugi poraz. Tokrat je z 0:3 izgubila proti drugi ruski zasedbi in vnovič pisala izredno slabo razmerje strelov - 12:46.

Še hujši poraz je preprečil razpoloženi vratar Andrej Hočevar, ki je skupaj zbral kar 43 obramb. Odlični slovenski vratar je prvič klonil ob koncu prve tretjine, ko ga je premagal Mihajil Varnakov. V drugi tretjini je imel Hočevar ogromno dela, a uspešno ubranil slovensko mrežo nedotaknjeno, v zadnjem delu pa sta ga premagala še Anton Glinkin v 47. minuti in Aleksander Nikulin v 55., ko so imeli Rusi dva igralca več na ledu.

»Igrali smo proti nasprotniku, ki je hitrejši in močnejši na ledu. Sprejemali so pametnejše odločitve, kar je posledica tekmovanja, v katerem nastopajo. Nastopiti proti ruski ekipi je velik dogodek, v takšnem stilu smo tudi začeli tekmo. Promet je bil v prvi tretjini precej enosmeren. Kar nekajkrat nas je rešil Andrej Hočevar,» je iz Belorusije sporočil selektor Matjaž Kopitar. »V drugi tretjini jim nismo več dali toliko prostora, bolje smo začeli igrati na sredini. Pri izidu 1:0 smo imeli tudi svoj moment, v igri 5:3 smo imeli tri priložnosti, ki bi nas lahko vrnile v igro. Precej jezen sem bil zaradi neumnih prekrškov na koncu tekme, ki so pokvarili dober vtis dveh tretjin. A ne glede na to, je bila to dobra izkušnja za vse fante, prepričan sem, da bomo naslednjič proti takšni reprezentanci igrali z drugačnim pristopom,« je še dejal Kopitar.

Za igralca tekme je bil pri risih izbran Edo Terglav pri Rusih pa Maxim Pestuško. Rusi so tako s tretjo zmago na tretji tekmi osvojili letošnji pokal na turnirju Polesie Cup, Slovenci pa po zmagi s 6:0 proti Belorusiji in porazu z 0:3 tako proti Danski kot Rusiji 2 Belorusijo zapuščajo s tremi točkami in gol razliko 6:6.

V zadnjem dvoboju se bosta danes ob 15. uri pomerili še Belorusija in Danska.

Izidi:

Slovenija - Rusija II 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)

(Varnakov 20., Glinkin 47., Nikulin 55.)

 

Belorusija - Danska (15.00)