Risi popravili še učinkovitost

Slovenska hokejska reprezentanca je še drugič v tednu dni v prijateljskem dvoboju odpravila Madžarsko, tokrat s 5:3.

Objavljeno
18. april 2017 23.50
regent/ANŽE KURALT
J. P.
J. P.

Budimpešta - Slovenska hokejska reprezentanca je v sklopu priprav na majsko svetovno prvenstvo prvega kakovostnega razreda v Parizu odigrala tretjo prijateljsko tekmo in drugič zmagala (po kazenskih strelih je z 1:2 pokleknila pred Kazahstanom), še drugič v tednu dni je bila boljša od Madžarov. V Budimpešti se ji je končno odprlo tudi v napadu, zaradi česar se je veselila uspeha s 5:3. Za izbrance selektorja Nika Zupančiča je bil današnji test torej tretji od šestih predvidenih, prihodnji jih čaka v nedeljo v Neumarktu, nasproti bo stala Italija.

V prvem napadu se je namesto Roberta Saboliča, ki še ni povsem okreval, Roku Tičarju in Žigi Jegliču pridružil Žiga Pance, ki je sodeloval kot asistent pri zadnjem slovenskem zadetku v 55. minuti. V vratih je začel Gašper Krošelj, ob prehodu v drugo polovico obračuna ga je zamenjal Luka Gračnar. Madžari niso niti enkrat vodili, so pa v začetku druge tretjine izenačili na 1:1, vendar pa so bili »risi« spet spredaj že dve minuti pozneje. Dvakrat se je med strelce vpisal Anže Kuralt, prvič že v drugi minuti, po enkrat pa Miha Verlič, Aleš Kranjc ob številčni premoči in Tičar. Ključna je bila sredina druge tretjine, ko so bili naši fantje, ki so imeli pred tem celo dva igralca več na ledni ploskvi, uspešni v dveh zaporednih napadih. V zadnjih dveh minutah tekme so se morali zmagovalci reševati z zgolj tremi igralci v polju, neverjetna borbenost pa jih je popelajala do zmage.

MADŽARSKA : SLOVENIJA 3:5 (0:1, 1:3, 2:1)

Dvorana Tüskecsarnok, gledalcev 1900, sodniki Gebei, Mayer (glavna), Muzsik, Vaczi (vsi madžarska).

Strelci: 0:1 - Kuralt (2.), 1:1 - Gallo (Koger, Erdely, 22.), 1:2 - Verlič (Urbas, 24.), 1:3 - Kranjc (33.), 1:4 - Kuralt (34.), 2:4 - Gallo (Bodo, Koger, 46.), 2:5 - Tičar (Gregorc, Pance, 55.), 3:5 - Erdely (Magosi, 60.).

Kazenske minute: Madžarska 6, Slovenija 14 + 10.

Streli: Madžarska 31 (9, 15, 7), Slovenija 34 (10, 12, 12).

Slovenija: Krošelj/Gračnar; Kranjc, Podlipnik, Vidmar, Pretnar, Repe, Štebih, Robar, Hebar, Gregorc, Tičar, Jeglič, Pance Ž., Verlič, Urbas, Muršak, Mušič, Kuralt, Pem, Ograjenšek, Koblar. Selektor: Nik Zupančič.