Rodman: Morda bomo ključ za dober začetek našli letos

Hokejski reprezentant Klemen Pretnar: Prepričan sem, da bodo prireditelji led, ki je še precej 'začetniški', do jutri uredili.

Objavljeno
05. maj 2017 19.49
cropix-Hrvatska - Slovenija
J. P.
J. P.

Pariz - Slovenski hokejisti odštevajo ure do prvega dvoboja na svetovnem prvenstvu prvega kakovostnega razreda v Parizu. Jutri jih ob nekoliko nenavadni uri, v času kosila, že ob 12.15, čakajo Švicarji, ki so v pripravljalnem obdobju v slabih treh mesecih odigrali kar enajst prijateljskih dvobojev in vpisali osem zmag in tri poraze. Pokleknili so pred Francozi, Danci in nazadnje v torek pred branilci naslova Kanadčani. Prejeli so 22 zadetkov in jih dosegli 30, med strelce se je vpisalo kar 18 (potencialnih) reprezentantov.

»Priprave so bili dolge, toda uspešne, namen je bil dosežen. Dva treninga smo opravili tudi že na prizorišču, na dveh različnih lednih ploskvah. Vzdušje je odlično, upamo na dober začetek prvenstva, kar je vselej zelo pomembno. Zaenkrat tega ključa še nismo našli, morda bo letos drugače in bomo uvodoma uspešnejši kot na prejšnjih tovrstnih tekmovanjih,« poudarja 33-letni napadalec David Rodman, ki je nedavno končano sezono začel na Jesenicah, nato pa ga je pot vodila ravno v Francijo, kjer je branil barve Grenobla.

»Dobro smo pripravljeni, vzdušje je sproščeno, pozitivno. Ni pomembno, ali je tekma opoldne ali zvečer, biti moramo stoodstotno pripravljeni. Ura je prava, nekajkrat smo v tem terminu že dobro igrali in dokazali, da se znamo nanj dobro privaditi. Dvorana je lepa, prepričan pa sem, da bodo prireditelji tudi led, ki je še precej 'začetniški', do jutri dokončno uredili. Razmere pa bodo za obe strani enake. Treba bo gojiti svojo igro, nastopiti, kot znamo, in dati vse od sebe na ledu,« pa je pristavil izkušeni 30-letni branilec Klemen Pretnar, v tej sezoni član Junosti iz Minska.