Rok Pajič odslej na Škotskem

Po sezoni v Italiji se slovenski hokejski reprezentant Rok Pajič seli na Otok k moštvu Fife Flyers.

Objavljeno
26. september 2013 11.49
regent hokej
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Slovenski hokejski reprezentant Rok Pajič si je po sezoni v Italiji novega delodajalca našel na Otoku. Enoletno zvestobo je namreč obljubil škotskemu moštvu Fife Flyers, ki nastopa v britanski ligi EIHL. Prvič bo dres novega delodajalca oblekel že v soboto, ko bo v Kirkcaldyju gostoval Braehead Clan.

Pajič, ki ravno danes praznuje 28. rojstni dan, si domala že celo kariero kruh služi v tujini. Iz Kranjske gore ga je pot še mladoletnega vodila na Češko, kjer je zamenjal kar nekaj klubov, preden se je v pretekli sezoni odločil za selitev na Apeninski polotok. V rednem delu je kot član Pontebbe v 36 dvobojih zmogel 38 točk za po 19 golov in podaj, v končnici pa je kot napadalec Brunica v osmih dvobojih prispeval šest točk za po tri gole in podaje. Že osem let je tudi nepogrešljiv člen slovenske članske reprezentance, na letošnjem svetovnem prvenstvu je v sedmih obračunih enkrat zadel in dvakrat podal.

Fife Flyers je sicer najstarejši klub na Otoku, saj je bil ustanovljen že leta 1938. V pretekli sezoni so letalci obtičali v četrtfinalu lige EIHL, v novi pa v štirih kolih še niso okusili slasti zmage. V kadru ima sicer devet škotskih igralcev in kar dvanajst tujcev, le Pajič pa ne prihaja z one strani luže.