Rok Urbanc in Jaka Rus izvedla prvi smučarski skok v tandemu (VIDEO)

Slovenska skakalca Rok Urbanc in Jaka Rus sta v organizaciji spletne platforme Trainers4me.com izvedla prvi tandemski skok na smučeh v zgodovini.

Objavljeno
22. februar 2016 10.25
A. V.
A. V.
Planica - V Planici, ki je zibelka slovenskega in svetovnega skakalnega športa, sta slovenska skakalca Rok Urbanc in Jaka Rus v organizaciji spletne platforme Trainers4me.com izvedla prvi tandemski skok na smučeh v zgodovini in tako postavila novi mejnik v skakalnem športu.

Ideja za ta edinstven mejnik v skakalnem športu se je porodila ustanovitelju Trainers4me.com Marku Fileju, ki je po uspešno izpeljanem projektu povedal: "Pred nekaj meseci sem idejo predstavil slovenskemu skakalnemu trenerju Vasji Bajcu, ki je verjel v idejo, čeprav se je celo njemu zdela drzna. Vasja Bajc nam je nato predstavil Roka Urbanca in Jako Rusa, ki sta zgodovinski skok tudi uspešno izvedla. Tako kot ta skok predstavlja mejnik v skakalnem športu, želimo s spletno platform Trainers4me.com postaviti mejnik v načinu iskanju trenerjev po vsem svetu."

Skakalca Rok Urbanc in Jaka Rus sta sicer izkušena skakalca, vendar po uspelem skoku nista mogla skriti navdušenja: "Še sama ne moreva verjeti, da nama je uspelo. Zahvaliti se želiva ekipi Trainers4me.com, ki nama je omogočila, da sva doživela adrenalin zgodovinskega tandemskega skoka."

Če bi tudi ta disciplina postala del svetovnega pokala, pa ni dvoma, kdo bi prevladoval - Slovenija, predvsem pa brata Peter in Domen Prevc.