Slovaški hokej izgubil zlatega Miroslava Hlinko

Hokejski napadalec si je, dva tedna po dopolnjenem 42. letu starosti, včeraj vzel življenje v hotelski sobi v Banski Bystrici.

Objavljeno
15. september 2014 17.21
*epa*ICE HOCKEY WC FINAL SLO RUS
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Banska Bystrica - Potem ko je slovaški vrhunski hokej pred tremi leti ostal brez reprezentančnega kapetana Pavola Demitre, ki je izgubil življenje v letalski tragediji v Rusiji, je bil včeraj spet ovit v črno, saj si je le dva tedna po dopolnjenem 42. letu starosti v hotelski sobi življenje vzel član zlate generacije Miroslav Hlinka. Njegovo smrt so potrdili predstavniki regionalne policije v Banski Bystrici.

Hlinka je največji uspeh dosegel na svetovnem prvenstvu leta 2002 na Švedskem, ko so se Slovaki okitili z zlatimi odličji; dve leti prej je bil srebrn v St. Peterburgu, leta 2003 pa še bronast v Helsinkih. Branil je barve številnih uglednih klubov z vseh koncev stare celine, nazadnje pa deloval kot pomočnik trenerja v Banski Bystrici.

»Grozljivo, nikdar se nisem soočil s čim podobnim. Brez besed sem, Miroslav ni imel nobenih težav, povezanih z delom. V klubu ga ne bomo nikdar pozabili,« ni mogel skriti globoke pretresenosti direktor moštva Michal Longauer.