Slovenija zaradi brce dve tekmi brez Žige Jegliča

Slovenski hokejist Žiga Jeglič je bil zaradi namerne brce na tekmi proti Švici kaznovan z dvema tekmama prepovedi.

Objavljeno
07. maj 2017 12.42
Hokej Slovenija Hrvaška,Žiga Jeglič,Bled Slovenija 12.04.2016 [Šport,hokej]
N. Gr.
N. Gr.

Pariz - Slabe novice za slovensko hokejsko reprezentanco - Žiga Jeglič je bil zaradi nevarne reakcije na tekmi s Švico kaznovan z dvema tekmama prepovedi nastopanja, manjkal bo proti Kanadi in Norveški, v reprezentanco pa se bo vrnil za tekmo s Finsko.

Jeglič je v 28. minuti ob tem, ko je sedel na bandi, nevarno iztegnil nogo v smeri švicarskega hokejista Thomasa Rufenacha in ga z drsalko zadel v ramo. Po obrazložitvi mednarodne hokejske zveze (IIHF) je bila reakcija Jegliča namerna in predvsem nevarna, saj bi ga lahko zadel v vrat in ga resneje poškodoval.

»Nikakor nisem nameraval narediti prekrška, šlo je res za nesrečen pripetljaj ob mojem skoku s klopi čez ogrado, ko sem z nogo v zraku zadel švicarskega igralca v predel glave. Sprva se mi ni zdelo hudo, niti se je kdo iz vrst tekmecev kaj posebel obregnil ob ta prekršek. A potem je na video posnetku ta pripetljaj dejansko videti hujši, kot sem si najprej mislil. Po ogledu posnetka in moji obrazložitvi sem pričakoval eno tekmo kazni, žal pa me dvakrat zapored ne bo na ledu. Na SP na to kazen ni pritožbe, pravzaprav je ta mogoča le na športnem sodišču v Švici, obravnavali bi jo čez nekaj mesecev. Moram se sprijazniti s tem in se kar najbolje pripraviti za svoj naslednji nastop, v sredo proti Fincem,« je za Delo povedal Jeglič. 

Zapisali so še, da bi igralec lahko skočil čez bando na klop za rezervne hokejiste tudi tako, da ne bi ogrozil Švicarja, ki je bil takrat ravno v dvoboju z Robertom Saboličem. Jeglič se na kazen še ni odzval, je pa prepoved velika nevšečnost tudi za trenerja Nika Zupančiča, ki bo moral najti nadomestilo za odličnega slovenskega hokejista v prvem napadu. Manjkal bo predvsem proti Norveški, ko bo Slovenija igrala najbolj pomembno tekmo prvenstva.