Slovenski hokejisti za vrnitev med elito na Madžarskem

Turnir v madžarski prestolnici bo na sporedu med 22. in 28. aprilom prihodnje leto.

Objavljeno
19. maj 2017 16.02
Hokej Slovenija in Madžarska v Celju, 11. april 2017 [Hokej,Slovenija,Madžarska,Celje]
A. V., STA
A. V., STA
Köln - Mednarodna hokejska zveza je danes na letnem kongresu v Kölnu določila prireditelje največjih turnirjev za naslednje leto. Slovenci, ki so letos izpadli iz elite, bodo za vrnitev med najboljše tekmovali na turnirju divizije I v Budimpešti, kjer bodo njihovi nasprotniki v skupini A Italija, Kazahstan, Madžarska, Poljska in Velika Britanija.

Turnir v madžarski prestolnici bo na sporedu med 22. in 28. aprilom. IIHF je določila tudi prireditelja SP 2021, ki ga bosta skupaj prireditelji Latvija in Belorusija. Protikandidat so bili Finci, ki jim je zmanjkal vsega en glas.

Dve tekmovanji je dobila tudi Slovenija, ki bo od 9. do 15. decembra 2017 na Bledu gostila svetovno prvenstvo divizije I v kategoriji igralcev do 20 let. Mladi risi se bodo pomerili z vrstniki iz Italije, Litve, Norveške, Poljske in Ukrajine. Od 7. do 13. aprila pa bo 2018 na Bledu svetovno prvenstvo za ženske divizije II, kjer bodo v skupini A ob Sloveniji igrale hokejistke iz Avstralije, Mehike, Nizozemske, Severne Koreje in Velike Britanije.

Reprezentanca mladih risov do 18 let bo, po osvojitvi prvega mesta na domačem svetovnem prvenstvu pretekli mesec na Bledu, od 2. do 8. aprila 2018 nastopila na svetovnem prvenstvu U18 divizije I v Rigi, kjer bodo v skupini A nasprotnice Danska, Kazahstan, Latvija, Nemčija in Norveška.

Udeleženci kongresa so potrdili tudi predlog širitve ženske elitne divizije iz dosedanjih osem na deset članic, zaradi katere v letošnji in prihodnji sezoni v nižjih divizijah ne bo nazadovanj zadnjeuvrščenih reprezentanc.