Spet smo dobili vratarja

Hokejski strokovnjak Edo Hafner je podal svoj komentar na poraz proti Finski in igro slovenskih hokejistov. 

Objavljeno
11. maj 2017 01.32
SLOVENIJA LJUBLJANA 23.03.2012 EDO HAFNER FOTO:ROMAN SIPIC/DELO
Edo Hafner
Edo Hafner
To je bila povsem drugačna tekma kot proti Norvežanom. Takrat res ne vem, kaj je bilo našim, da so igrali tako slabo. Zlasti prvi napad je bil neprepoznaven in kriv za tri gole. Proti Fincem je bil pristop pravi, vratar tudi. Vsi pa vemo, kdo so Finci. Ko je bilo treba, so dodali plin, to pač znajo.

Nas je zmanjkalo, igrali smo samo na tri napade, postajali smo vse počasnejši, vratar je bil stalno pod pritiskom in samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bo zatresla mreža. Finci so bili prehitri, dvakrat so prišli iz kota, kjer je igralec počival, in to je bilo to, najboljši igralci to znajo.

Tudi po Tičarjevem izenačenju nisem verjel, da bomo iztržili kakšno točko. Predobro poznam Fince in vedel sem, da jim v finišu ne bomo kos. Moram pa pohvaliti fante, vsi so borbali, individualne napake pa so bile usode.

Vesel sem, da smo spet dobili vratarja. Bile so debate, kdo je številka ena in zdelo se mi je, da tudi stroka ni več vedela, kdo je to. Nihče ni vedel, kdo bo stopil v gol, zdaj pa mislim, da se ve, kdo je pravi. To je seveda Krošelj in njegova vloga bi lahko bila odločilna na preostalih treh tekmah, na katerih se bo odločalo o obstanku.

Morda proti Čehom res nimamo velikih možnosti, Beloruse in Francoze pa se da premagati. Zlasti z Belorusi bo šlo na nož. Gledal sem jih in zdi se mi, da so se pripravljali samo za tekmo z nami. So mojstri taktike, igrajo zaprto in na nizek rezultat, zelo bodo nevarni. Dobro pa je, da so naši spet dobili samozavest, ki bi jo veljalo ohraniti tudi po tekmi s Čehi.