Triglavu slovenski derbi

v 1. kolu mednarodne lige INL so hokejisti Triglava ugnali Slavijo (3:2), Jesenice in Bled sta izgubila. 

Objavljeno
21. september 2014 00.52
vidic/hokej
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Ljubljana - V mednarodni hokejski ligi INL so ekipe danes odigrale prvo kolo, v katerem smo videli tudi slovenski derbi med Triglavom in Slavijo, z rezultatom 3:2 pa so se zmage veselili Gorenjci. Jesenice so s Feldkirchom izgubile po podaljšku (2:3), Bled pa je doživel visok poraz z Lustenauom (2:8).

Tekma med Triglavom in Slavijo je bila napeta vse do konca, bolje pa so jo začeli domači, ki so v 10. minuti povedli z zadetkom Anžeta Ahačiča. Slavija je izenačila le štiri minute kasneje, v polno je zadel Luka Šimunovič. V drugem delu je z dvema igralcema več na terenu zadel Miha Ahačič in domačine znova popeljal v vodstvo, ob koncu pa je vodstvo s še enim zadetkom povišal Anže Ahačič. V zadnji tretjini je Slavija napadla na vse ali nič, a ji več kot zadetka za znižanje prek Črta Snoja ni uspelo doseči.

Prvo gostovanje v sezoni se za železarje ne bi moglo začeti bolje, saj so z zadetkoma Saše Rajsarja in Petra Bizalja povedli z 2:0. V 22. minuti pa je Feldkirch najprej prišel do znižanja rezultata in nato v zadnji tretjini še do izenačenja, kar je ekipama prineslo podaljšek. V njem je zmagovalca odločil Christoph Draschkowitz.

Hokejisti Lustenaua so na domačem ledu visoko premagali Bled, enega od osmih zadetkov je prispeval tudi Slovenec David Slivnik. Za Bled sta zadela Klemen Kaimel in Tadej Burazin.

Izidi, 1. krog:

Lustenau - MK Bled 8:2 (3:1, 3:0, 2:1)

Feldkirch - Jesenice 3:2 (0:2, 1:0, 1:0; 0:0, 1:0)

Triglav Kranj - Playboy Slavija 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)

Kapfenberg - Zell am See

Kitzbühel - Bregenzerwald