Tudi »azzurri« prenizka ovira za »rise«

Slovenska hokejska reprezentanca je v četrti pripravljalni tekmi pred SP na gostovanju odpravila Italijane s 4:1.

Objavljeno
23. april 2017 22.43
rsi*Hokej Slovenija Belorusija
J. P.
J. P.

Neumarkt - Slovenska hokejska reprezentanca je na Južnem Tirolskem odigrala četrto prijateljsko tekmo v sklopu priprav na skorajšnje majsko svetovno prvenstvo prvega kakovostnega razreda v Parizu in še tretjič zmagala. Po dveh madžarskih skalpih je padla še domača Italija, od katere so bili izbranci selektorja Nika Zupančiča uspešnejši s 4:1 (0:0, 1:0, 3:1). Zdaj »rise« pred odhodom v Francijo, kjer bodo prvi obračun odigrali 6. maja s Švico, čakata še dvoboja z Rusijo in Norveško na pripravljalnem turnirju prihodnji teden v St. Peterburgu.

Dolgo časa se mreži nista zatresli, strelsko sušo pa je v 28. minuti prekinil Miha Verlič s prvim zadetkom na tekmi, v poslednjih izdihljajih je dodal tudi zadnjega. Vmes sta se med strelce vpisala še Jan Urbas v 49. in David Rodman v 54. minuti. Častni gol za gostitelje je prispeval desnokrilni napadalec Bolzana Markus Gander, ki je v zadnji tretjini izenačil na 1:1. Sprva je med slovenskimi vratnicami stal Gašper Krošelj, ki je ukrotil vseh petnajst poskusov »azzurrov«, Matija Pintarič je bil nato devetkrat uspešen, enkrat pa ne. Slovenci so prvič v pripravljalnem obdobju lahko računali na pomoč povratnika po poškodbi roke Roberta Saboliča, ki je podal pri uvodnem zadetku.

ITALIJA : SLOVENIJA 1:4 (0:0, 0:1, 1:3)

Dvorana Würth Arena, gledalcev 780, sodniki Moschen, Virta (glavna), F. Giacomozzi, P. Giacomozzi (vsi Italija).

Strelci: 0:1 - Verlič (Sabolič, Kovacevič, 28.), 1:1 - Gander (S. Kostner, 43.), 1:2 - Urbas (Verlič, Vidmar, 49.), 1:3 - Rodman (Pance, Goličič, 54.), 1:4 - Verlič (Vidmar, Muršak, 60.).

Kazenske minute: Italija 4, Slovenija 18+10+10.

Streli: Italija 26, Slovenija 24.

SLOVENIJA: Krošelj/Pintarič; Tavželj, Štebih, Pretnar, Jeglič, Rodman D., Gregorc, Mušič, Ograjenšek, Pance Ž., Vidmar, Tičar, Urbas, Muršak, Robar, Sabolič, Repe, Goličič, Pem, Kovačevič, Verlič, Kuralt. Selektor: Nik Zupančič.