Učna ura preprostega hokeja iz Zgornje Avstrije

Linz sredi Tivolija prizadejal najvišji poraz Olimpiji doslej v tej sezoni. Dahlem: Ne smemo obupati.

Objavljeno
15. oktober 2014 01.25
Boj za plošček pred vrati Olimpije na tekmi z Linzem. Ljubljana 14. oktober 2014.
Siniša Uroševič, šport
Siniša Uroševič, šport
Ljubljana – Nizu porazov, bolj kot ne pričakovanih, so hokejisti Telemacha Olimpije dodali še en spodrsljaj. Moštvo iz Linza, po uigranosti in tako tudi učinkovitosti najboljše v EBEL, jim je sinoči prizadejalo najvišji poraz doslej v sezoni. Gostje iz Zgornje Avstrije so uprizorili učno uro preproste in obenem suverene hokejske predstave.

V pričakovanju dvojčka tekem na tivolskem ledu, v nedeljo proti Salzburgu in nato včeraj proti Linzu, smo pisali, da bodo Ljubljančani težko nadomestili zamujeno z zadnjega gostovanja v Beljaku, nakar je bilo tudi na ledu jasno vidno, da sta oba bila gosta v krepko višjem kakovostnem razredu kot edino slovensko moštvo v EBEL. Salzburg tekmeca razoroži z napadalno in drsalno zelo aktivno igro, Linz pa je sinoči uresničil namige o najbolj uigranem moštvu z jedrom, ki je že dolgo skupaj, povrhu pa je pred tekmečevimi vrati zelo učinkovit. Tako tudi Olimpijin vratar Andy Chiodo, najbolj cenjena tivolska okrepitev sezone, ni mogel preprečiti visokega poraza. Po zaostanku z 0:5 ga je malce po uvodni polovici tekme, v 34. minuti, zamenjal domači čuvaj mreže Aleš Sila.

A po prvi tretjini še ni kazalo, da bo domače moštvo doživelo z naskokom najvišji poraz v sezoni. Povsem spodobno se je upiralo kakovostnejšemu tekmecu, a tako kot že tolikokrat doslej premlačno in prepočasi igralo s hokejistom več. Na nasprotni strani je Linz že uvodno številčno premoč kronal z golom. Takšni trenutki razkrivajo kakovostno razliko, a tako vidne kot to jesen med zmaji in hokejisti iz Zgornje Avstrije ni bilo še nikdar! Predvsem druga tretjina je to jasno pokazala, takrat ni bilo več rešitve za pobeg od visokega poraza.

»Pomerili smo se z moštvom, ki je kaznovalo sleherno našo napako. Seveda sem slabe volje ob tako visokem porazu, a moštvo ne sme obupati. Tokrat smo nastopili brez petih igralcev, upam, da bo naša postava na naslednji tekmi v Gradcu bolj popolna,« si je zaželel Olimpijin trener Fabian Dahlem.

Spet pa so slovenske hokejske privržence bolj kot večer v EBEL razveselile nekatere novice z drugih ledenih ploskev po Evropi. Tako je v razširjeni ruski ligi (KHL) moštvo CSKA z vnovič odličnim Janom Muršakom gostovalo v olimpijskem parku v Sočiju in pred 9000 gledalci ugnalo domače tekmece s 6:2. Štajerec je natančno izvedel kazenski strel, ob tem je pri enem od golov podal. V Zagrebu pa je Medveščak – žal spet brez Marcela Rodmana v postavi – premagal moštvo Slovana iz Bratislave (Jeglič, Tičar) z 1:0.

Pardubice, sinoči brez Roberta Kristana, a z Blažem Gregorcem, so v češkem prvenstvu ugnale Plzen s 3:2, hokejisti Mlade Boleslava pa so se veselili zmage v Ostravi s 4:1, k uspehu je Mitja Robar prispeval podajo.