Umrl je Viktor Tišler

V 72. letu starosti je preminil nekdanji slovenski hokejist Viktor Tišler - Viki.

Objavljeno
19. september 2013 17.33
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Jesenice - S Športne zveze Jesenice so sporočili, da je danes dopoldan po težki in hudi bolezni umrl Viktor Tišler - Viki.

Tišler je že s 17 leti z Jesenicami osvojil svoj prvi naslov hokejskega državnega prvaka. Prvič je na olimpijskih igrah nastopil v Innsbrucku leta 1964, nato pa je igral še na OI leta 1968 v Grenoblu in 1972 v Saporu.

Kot prvi slovenski hokejist je bil na robu severnoameriške lige NHL in tudi eden tistih, ki so kakovost slovenskega hokeja predstavljali v tujini. Tišler je kar nekaj let igral v prvi italijanski ligi ter tudi v Nemčiji in celo Južni Afriki.

Z Jesenicami je osvojil 12 naslovov državnega prvaka, napad Viktor Tišler, Franc Smolej in Albin Felc pa je zagotovo eden najboljših jeseniških napadov vseh časov. Po vrnitvi iz tujine je še nekaj časa uspešno nastopal kot branilec v drugi jeseniški ekipi Kranjska Gora in tako pomagal mlajšim generacijam pri njihovem razvoju. Udeleženec številnih svetovnih prvenstev je z velikim veseljem predajal svoje bogato znanje najmlajšim. Dolga leta je na Jesenicah vodil hokejsko šolo in na hokejsko pot usmeril številne sedanje reprezentante, vključno z Anžetom Kopitarjem.

Tišler bo za vedno zapisan v zgodovino slovenskega hokeja kot eden najboljših igralcev vseh časov, so še sporočili iz jeseniške športne zveze.