Urbas in Tičar se strinjata: popraviti bo treba le še učinkovitost

Slovenska hokejska reprezentanca stopa v drugi del priprav in prijateljskih tekem pred majskim SP v Parizu.

Objavljeno
17. april 2017 13.41
Hokej
J. P.
J. P.

Ljubljana - Slovenska hokejska reprezentanca stopa v drugi del priprav in prijateljskih tekem pred majskim svetovnim prvenstvom najvišjega kakovostnega razreda v Parizu. Skupno so »risi« načrtovali šest dvobojev, dva so že spravili pod streho, tretji čaka izbrance Nika Zupančiča jutri ob 19. uri proti Madžarom v Budimpešti, kamor so se, kot je postal že običaj, danes dopoldne odpravili v vlakom. Po selektorjevem prepričanju tovrsten način potovanja igralcev dodatno ne obremenjuje, vožnja z vlakom ima tako svoje prednosti kot slabosti.

Madžare so naši fantje v Celju že odpravili z 2:1, v soboto so jih z enakim izidom, toda šele po kazenskih strelih, v Ljubljani odpravili Kazahstanci. Obe zasedbi sta, kot poroča STA, v sklepni fazi priprav za svetovno prvenstvo drugega kakovostnega razreda, ki se začenja že prihodnji teden, zato je raven njune pripravljenosti višja. »V dosedanjih dveh obračunih so bile dobre in slabe stvari, a smo še na začetku priprav, osredotočamo se na lastno igre in se skušamo držati dogovorov izpred tekme. Z nasprotniki se ne obremenjujemo, so pa Madžari zahteven tekmec, zato se lahko vnovič nadejamo trdega dvoboja, a tudi naše še boljše igre, čeprav že v Celju ni bila slaba,« poudarja Jan Urbas.

»Začeli se bomo posvečati podrobnostim, igri z igralcem več ali manj. Že v dvoboju s Kazahstanom je bil opazen napredek, vidi pa se, da imajo fantje, ki so prišli neposredno iz končnic, v nogah težke tekme. A se tudi tisti, ki že dlje časa niso igrali, počasi vračajo. Madžari imajo sklepne priprave, selektor bo opravil zadnje reze, maksimalno se nam bodo postavili po robu. Sam pa pričakujem našo še nekoliko boljšo igro v primerjavi s Kazahstanom,« je optimist Zupančič, ki še vedno ne bo računal na člana prvega napada Roberta Saboliča, ki dobro okreva po poškodbi. Na Madžarsko nista odpotovala niti branilca Andrej Tavželj in Sabahudin Kovačevič, zaradi poškodb bosta počivala David Rodman in Boštjan Goličič, zobe bo stisnil Ken Ograjenšek.

»Pred prvo tekmo so se še poznale težke noge, že proti Kazahstanu pa smo dobro igrali. Morda smo začeli v krču, potem pa je do izraza prišla dobra telesna pripravljenost. V zadnji tretjini smo tekmeca držali in si ustvarjali priložnosti, šepa pa še učinkovitost, a bo sčasoma tudi na tem področju bolje,« pojasnjuje Urbas, eden od članov udarnega napada Rok Tičar pa dodaja: »Imamo še nekaj rezerv. Noge so še malo težke zaradi priprav in treningov, a nadaljujemo po načrtu. Obračun s Kazahstanom je pokazal dobro drsalno pripravljenost, imeli smo veliko priložnosti, popraviti bo treba le še realizacijo.«