Urbas odslej za KAC

Slovenski hokejski reprezentant Jan Urbas bo svojo kariero nadaljeval pri celovški ekipi KAC, ki igra v ligi EBEL.

Objavljeno
30. september 2014 19.36
OLY-2014-IHOCKEY-SLO-AUT-MEN
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Celovec - Slovenski hokejski reprezentant Jan Urbas bo svojo kariero nadaljeval v sosednji Avstriji, saj je podpisal za celovški KAC. Član razširjene lige EBEL je s 25-letnim hokejistom podpisal enoletno pogodbo, ki pa tako hokejistu kot klubu še dopušča možnost prekinitve do začetka novembra.

Celovčani so novo sezono začeli slabo, zato je uprava kluba že povlekla nekatere drastične poteze, med drugim so pri trenutno desetouvrščenemu moštvu lige EBEL zamenjali tudi trenerja. Še posebej boleč je bil domači polom proti Linzu, ko so gostje slavili zmago z rezultatom kar 9:0, kar je odneslo trenerja Martina Stloukala, vodstvo kluba pa prislilo, da se konkretneje ozre po novih, kvalitetnih okrepitvah.

Med prvimi se je k rdeče-belim preselil slovenski napadalec Jan Urbas, ki je nazadnje nastopal za Red Bull München v ligi DEL in za Nemce dosegel 20 točk na 41 tekmah. Za nadaljevanje sodelovanja se pred novo sezono z Bavarci ni uspel dogovoriti, po preizkusu v poletni pripravljalni ligi pri NHL ekipi Washington Capitals pa je sedaj pristal v celovškem gnezdu.

Pri 30-kratnemu avstrijskemu prvaku so na svoji spletni strani sporočili, da je 192 centimetrov visoki napadalec že prišel na avstrijsko Koroško, kjer bo (v primeru, da ekipa oziroma igralec sodelovanja ne prekineta do začetka novembra) igral do konca letošnje sezone.