V boj za točke pred domačo premiero

Hokejisti Telemacha Olimpije po dveh porazih v EBEL danes gostujejo v Linzu.

Objavljeno
19. september 2013 20.30
mpi hokej
Siniša Uroševič, šport
Siniša Uroševič, šport

Ljubljana – Po uvodnem koncu tedna se hokejisti v odprtem avstrijskem prvenstvu vračajo na ledene ploskve. Na tivolsko premiero bo treba še počakati do prihodnjega tedna, pred zmaji pa je danes po uvodnih dveh porazih nova zahtevna preizkušnja na tujem. Začelo se bo tudi tekmovanje v mednarodni ligi, tokrat s kar šestimi slovenskimi klubi.

Že pred časom je bilo jasno, da v prvih dneh tekmovanja hokejisti edinega slovenskega moštva v EBEL ne bodo na ravni pripravljenosti večine tekmecev. Niso jim jo zagodle le štiri poškodbe – podobno se pač dogaja tudi drugje –, temveč tudi prisilna selitev iz Tivolija, ki je bil med prizorišči tekem prvega tedna košarkarskega EP. A zdaj je v domu zmajev spet ledena ploskev, prvič so jo preizkusili v sredo, prihodnji teden se bo končno vrnilo še občinstvo: v torek bodo gostovali hokejisti iz Salzburga, za Olimpijo v EBEL najbolj vroči tekmeci, tri dni pozneje pa še branilci lovorike iz Celovca.

Seveda bi bilo za privržence še posebej vabljivo, ko premiere ne bi pričakali brez točk, za kar bo kajpak treba danes v Linzu, spet enem od kandidatov za vrh, še kako garati. Nad pristopom moštva ob uvodnih dveh gostovanjih na Tirolskem in Predarlberškem trener Bojan Zajc resda ni imel nikakršnih pripomb, bolela pa ga je neučinkovitost. V soboto so njegovi igralci proti moštvu Dornbirna sprožili 35 strelov, kar se jim v prejšnji sezoni ni posrečilo niti s sijajnim Janom Muršakom (mimogrede, v Nižnjekamsku je ob porazu svojega Habarovska z 2:6 dosegel svoj 2. gol v KHL), toda tolažba je slaba, ko zapustiš led brez točke. Bo danes v Zgornji Avstriji, kjer je Olimpija nekoč kovala pot do nepozabnega finala EBEL, drugače?

Današnji pari v EBEL: Linz – Telemach Olimpija, Graz 99ers – VSV, Bolzano – Dornbirn, Innsbruck – Fehervar, Vienna Capitals – Salzburg, KAC – Znojmo.

Jutrišnji pari v INL: Maribor – Zell am See, Kaltern – Bled, Celje – Triglav, Neumarkt – Playboy Slavija, Lustenau – Merano, Eppan – Bregenz, Feldkirch – Gardena.