V drugo zmaji pokleknili pred VSV

Hokejisti Telemacha Olimpije ostajajo pri dveh zmagah v tej sezoni lige Ebel, s 3:2 jih je danes odpravil VSV.

Objavljeno
10. oktober 2014 23.39
lvu hokej
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Beljak - Hokejisti Telemacha Olimpije so morali v drugem medsebojnem obračunu z moštvom VSV v tej sezoni lige Ebel prvič na kolena. Potem ko so bili pred dvema tednoma pred domačimi navijači boljši s 4:1, se jim je beljaška zasedba tokrat maščevala in jih v derbiju moštev z začelja lestvice ugnala s 3:2. Ljubljančani tako ostajajo pri dveh zmagah (ob sedmih porazih) in so zdaj sami priklenjeni na dno razpredelnice.

Trener zmajev Fabian Dahlem še vedno ni mogel računati na pomoč mladega napadalca Mihe Pesjaka, ki pa je predvčerajšnjim prvič po poškodbi v Dornbirnu opravil lažji trening na ledu. VSV je začel podjetneje, v prvi tretjini nanizal deset strelov proti čuvaju gostujoče mreže Andyju Chiodu, obrestovalo pa se mu je v 18. minuti, ko je Gerhard Unterluggauer izkoristil številčno premoč na ledu, na klop za kaznovane je moral namreč Kyle Medvec.

Tudi po doseženem golu gostitelji niso popustili, temveč so še naprej oblegali ljubljanska vrata, toda v drugi tretjini sta obe zasedbi sprožali prazne naboje. Že takoj na začetku tretjega dela pa je zmaje čakala hladna prha. Ob igralcu več na ledu so izgubili plošček, kar je izkoristil hitri John Lammers in zadel v polno za podvojeno vodstvo.

Vendar pa slovenskim prvakom nenadejan gol ni pristrigel peruti, v igro jih je le minuto in pol pozneje vrnil Anže Ropret. A kaj, ko so bili domači vnovič učinkoviti, ko moči na ledu niso bile izenačene: slabo minuto po tem, ko je moral na klop za kaznovane zaradi visoke palice ravno Ropret, je Darren Haydar še v tretje matiral Chioda. Olimpija je sicer še zmogla ublažiti poraz, sekundo pred koncem se je namreč - ko je bilo v polju šest igralcev, vratarja pa ne pred golom - med strelce vpisal še Matt White. Toda za rezultatski zasuk je bilo prepozno ...

Zmaga VSV je bila zaslužena, čemur pritrjuje tudi razmerje strelov - 35:22. Zdaj Ljubljančane čakata dve domači tekmi v Tivoliju, v nedeljo z Red Bull Salzburgom in v torek z Linzem.

 

VSV : Telemach Olimpija 3:2 (1:0, 0:0, 2:2)

Mestna dvorana, gledalcev 3000, sodniki Erd (Avs), Gebei, Nemeth (oba Mad), Johnston (Avs).

Strelci: 1:0 - Unterluggauer (Krog, Fortier, 18 - PP), 2:0 - Lammers (42 - SH), 2:1 - Ropret (Sotlar, Hočevar, 43), 3:1 - Haydar (Krog, Unterluggauer, 53 - PP), 3:2 - White (Bishop, Medvec, 60).

Kazenske minute: VSV 10, Telemach Olimpija 8.

Telemach Olimpija: Chiodo, Sila; Cvetek, Degon, Bishop, Leber, White; Medvec, Logar, Koblar, Pešut, Koren; Groznik, Šijan, Mušič, Hočevar, Ropret; Kalan, Planko, Sotlar, Uduč, Snoj.

Vrstni red: Linz, Graz 99ers, Vienna Capitals po 14, Salzburg 13, Innsbruck 10, Znojmo 8, Fehervar, Bolzano, KAC, Dornbirn, VSV po 6, Telemach Olimpija 4.