V Linzu pričakovano previsoka ovira

Zmaji včeraj ostali praznih rok, jutri v Tivoliju pomembna tekma z Madžari.

Objavljeno
04. oktober 2014 02.05
Fabian Dahlem - Telemach Olimpija 10.septembra 2014
Siniša Uroševič, šport
Siniša Uroševič, šport
Linz – Kot je bilo pričakovati, hokejisti Telemacha Olimpije sinoči niso bili konkurenčni gostiteljem iz Zgornje Avstrije. Linz je ta čas vsaj za razred boljši od ljubljanskega moštva, pred katerim je precej pomembnejša tekma jutri v Tivoliju. Na domačem ledu bi se proti Madžarom kazalo odločno lotiti lova na dve točki.

Resda bi Olimpija tako kot v zadnjih dveh sezonah tudi na tujem utegnila presenetiti, a v sedanjem moštvu, pri katerem včeraj ni bilo štirih pomembnih adutov – kapetana Aleša Mušiča ter Gala Korena, Mihe Pesjaka in Hunterja Bishopa – ni primerljive kakovosti s silno močno in uigrano zasedbo iz Linza. Ko pa je ta že v 4. minuti ugnala Andyja Chioda v ljubljanskih vratih, je bila naloga za zmaje še težja. Povrhu so domači hokejisti zabili gol za 2:0 z igralcem manj na ledu! Sicer pa se je pogosto prav omenjeni čuvaj mreže pogosto počutil kot tarča na strelišču, razmerje v strelih, 38:16 za gostitelje, jasno razkriva, kdo je bil sinoči aktivnejši.

Resda se Linz ne ponaša s takšno hokejsko tradicijo kot Koroška s KAC in VSV ali Dunaj, toda uspehi zadnjih let so omrežili občinstvo in več kot 4000 navzočih je v prenovljeni dvorani ter prav zaradi zanimanja javnosti tudi povečini glasno spodbujalo domače hokejiste k novi zmagi. »Vendarle je drugače igrati na svojem ledu, podpora s tribun je vedno pomembna,« je poudaril Olimpijin trener Fabian Dahlem in se tudi tako ozrl k naslednji predstavi v Ljubljani, jutri s Fehervarjem. Pred to je želja po zmagi posebej podčrtana, kajti v tej ligi je treba predvsem preprečiti spodrsljaje v domači dvorani, povrhu bo tokrat stal nasproti realno bolj primerljiv nasprotnik od Linza, še edinega moštva v tej sezoni EBEL brez poraza.

V drugih nastopih tradicionalno živahnega hokejskega petka so imeli slovenski hokejisti polovičen uspeh. Miha Verlič, v minuli sezoni udarni adut Olimpijinega moštva, je zabil gol za moštvo iz Gradca, ki pa je presenetljivo izgubilo doma s prebujenim Innsbruckom. Tudi za Klemna Pretnarja se pri VSV ni razpletlo po željah, tradicionalna koroška kluba iz Beljaka in Celovca ostajata v spodnjem domu, pri slednjem je resda nase že na četrtkovi premieri opozoril Jan Urbas, sploh prvi Slovenec doslej pri KAC.

Sinoči so v KHL po dveh gladkih porazih proti favoriziranemu St. Peterburgu za konec niza tekem na domačem ledu hokejisti Medveščaka le ugnali Dinamo iz Rige s 3:2. Marcela Rodmana ni bilo v moštvu. Vidnejše vloge so pripadle slovenskim reprezentantom v češki extraligi. Robert Kristan je za zmago Pardubic proti Brnu s 3:2 ubranil 25 strelov od skupno 27, viden delež je pristavil tudi branilec Blaž Gregorc, na ledu skupaj več kot 20 minut. Mlada Boleslav (Luka Vidmar, Mitja Robar) je izgubila v Hradcu Kralovem z 2:3, Sparta (Robert Sabolič) pa pri prvakih v Zlinu z 0:1.