V NHL novi pogovori za rešitev sezone

Vodstvo severnoameriške hokejske lige se s sindikatom igralcev v NHL še naprej dogovarja o znižanju plač.

Objavljeno
30. september 2012 10.56
NHL Labor Hockey
Š. Ro:, Delo.si
Š. Ro:, Delo.si

New York - Medtem ko so si zaradi prekinitve dejavnosti v NHL številni hokejisti že poiskali začasno zaposlitev in so ta čas že v polnem tekmovalnem ritmu, se vodstvo severnoameriške hokejske lige skupaj s sindikatom igralcev zavzema za čim hitrejšo rešitev sezone 2012/13. Komisar NHL Gary Bettman in zastopnik igralcev Steve Fehr sta se včeraj znova sestala in spregovorila o morebitni odpovedi celotne sezone.

Jedro spora med stranema je denar - NHL pričakuje in zahteva znižanje deleža igralcev pri deljenju sredstev v ligi, hokejisti pa ne pristajajo na znižanje plač. »Nekaj minut sem govoril z Garyjem o situaciji in dogovorila sva se, da ostaneva v stikih. Prepričan sem, da bova jutri govorila še enkrat,« je dejal Fehr. »Ne bom govoril o podrobnostih, toda v glavnem skušava debatirati, kako najti pot do dogovora.«

Zaradi nestrinjanja obeh strani in ob lockoutu so številni hokejisti začasno delo že našli v Evropi, med njimi tudi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, ki trenutno igra na Švedskem pri drugoligašu Mori, skupaj z mlajšim bratom Gašperjem. Drugi slovenski predstavnik v ligi NHL Jan Muršak se je dogovoril za sodelovanje z ljubljansko Telemach Olimpijo.