V Pulju pripravljeni na hokejsko poslastico

Po četrtkovem neurju, ki je poškodoval led v areni, imajo prireditelji pod nadzorom izvedbo današnjega spektakla.

Objavljeno
14. september 2012 14.39
Mojca Finc, poročevalka
Mojca Finc, poročevalka

Pulj je na dan hokejskega spektakla med zagrebškim Medveščakom in ljubljansko Olimpijo prebudila burja in za mesto s 60.000 prebivalci v tem letnem času nizkih 17 stopinj Celzija. Prireditelji nestrpno odštevajo ure do zgodovinske tekme v areni, šestem največjem rimskem amfiteatru na svetu.

Na prizorišču so slabe tri tedne, dela so ta čas potekala po načrtih, v četrtek pa jim je zagodlo neurje, ki je pustošilo po vsej Istri. Izpadi električne energije so za štiri ure ustavili delovanje naprav za hlajenje ledu. Led se je začel topiti, debelina se je iz šestih centimetrov stanjšala na dva. Pridni delavci, ki podnevi in ponoči skrbijo za drsališče, so popravili nastalo škodo, prireditelji pa se nadejajo najboljšega scenarija: »Stanje ledu je zadovoljivo, več pa bomo vedeli po 18. uri. Četrtkovo neurje je povzročilo škodo, ampak stanje je obvladljivo. O rezervnem scenariju ne razmišljamo. Tekma zagotovo bo!« nam je povedal organizator dogodka Jure Košir, ki skupaj z Danielom Zimmermannom vodi agencijo CMS. Prireditelji se bojujejo z izjemno težkimi razmerami za pripravo ledu, položaj jim otežuje burja.

Hokejisti zagrebškega Medveščaka so v Pulj prispeli že včeraj. Ledeno ploskev bi morali preizkusiti na večernem treningu, a so ga zaradi urejanja poškodovane površine odpovedali oziroma ga opravili kar v Zagrebu pred odhodom proti Istri. Da bi zaščitili ledeno ploskev, so odpovedali tudi napovedano drsanje za Puljane in druge goste; prestavili so ga na soboto zvečer.

Štiridnevni dogodek Arena Ice Fever so odprli predstavniki pulske mestne uprave in uprave Medveščaka s tekmo v malem nogometu. Na prizorišču Circus Maximus, na katerem se bo ta konec tedna odvijal spremljevalni glasbeni program, so se zagrebški hokejisti srečali z županom Pulja Borisom Miletićem ter se družili z navijači. Hokejisti Olimpije bodo v Pulj prispeli popoldan.

Projekt vreden pol milijona evrov bodo zaključili v nedeljo z drugo tekmo. Udarila se bosta Medveščak in Vienna Capitals. Otvoritev nocojšnjega spektakla bo ob 20.30 uri. Vstopnice za današnji spektakel so razprodane.