Zamudili lepo priložnost za prvi plen na tujem

Hokejisti Telemacha Olimpije sinoči niso učinkovito kaznovali beljaške zmede. V Tivoliju jutri Salzburg, v torek Linz.

Objavljeno
11. oktober 2014 02.10
HDD Telemach Olimpija - HC Orli Znojmo Na sliki (29 ) Anže Ropret. Ljubljana 19. 09.2014
S. U., šport
S. U., šport
Beljak – Hokejisti Telemacha Olimpije ostajajo brez točk v tej sezoni na tujem, a tokrat so jim bili proti razglašeni beljaški vrsti zelo blizu. Pred zmaji sta zdaj dve domači tekmi: jutri ob 17.30 se bodo v Tivoliju pomerili s Salzburgom, v torek pa z moštvom iz Linza.

Olimpija je v beljaški dvorani že zmagovala, a predvsem takrat, ko se je uspešno ubranila silovitega uvodnega pritiska gostiteljev. Zdaj so napočili drugi časi: ljubljansko moštvo še zdaleč nima v svojih vrstah takšnih mojstrov kot v preteklosti, orli izpod Karavank pa so se srečali s krizo, kot je pri tem klubu že dolgo ni bilo, in zato več ne napadajo plena z vseh strani, temveč so v igri videti precej bolj živčni.

Niti starejši spremljevalci ljubljanskega kluba se sinoči na prizorišču niso spomnili, kdaj je Olimpija tako suvereno obvladovala dogajanje na beljaški ledeni ploskvi. Nad domačim moštvom je namreč viselo močno breme uspeha, zato ni bilo niti sproščenosti niti povezane igre. A zmaji tega niso znali učinkovito kaznovati in četudi novi tivolski val pogosto razkriva svojo ustvarjalnost, je na dlani, da bo brez natančnega strelca – bodisi iz napadalnih vrst bodisi med branilci – sleherna tekma v prihajajočih tednih za Olimpijo silno zahtevna.

Namesto da bi Žiga Pešut že v 2. minuti, pozneje pa Bishop, kaznovala prestrašene in zmedene gostitelje, vodilnega gola zlepa ni bilo. Povrhu je bil v domačih vratih zelo zanesljiv Lamoureux, nekoč št. 1 pri ljubljanskem moštvu.

A tudi tako nekonkurenčen VSV se je zbudil in vendarle pokazal gostom, kako bi oni morali igrati v trenutkih številčne premoči. Dolgoletni avstrijski reprezentant Unterluggauer je namreč natančno meril z modre črte in z vodstvom 1:0 razveselil dotlej zaskrbljeno občinstvo. Gostiteljem je bilo pri priči lažje, postajali so tudi bolj samozavestni, ko so se nekajkrat ubranili, predvsem po vratarjevi zaslugi, nevarnih ljubljanskih napadov. Povrhu je VSV za 2:0 zadel z igralcem manj, kar se ne glede na pomanjkanje izkušenj zmajem ne sme dogajati.

Nekaj upanja je moštvu vrnil z golom Ropret, a tudi točka je bila za Ljubljančane na koncu le predaleč, potem ko so Korošci dosegli 3. gol, White pa je pičlo sekundo pred koncem zadel še drugič za zmaje in končni izid 3:2 za VSV.

V hokejskem petku je v KHL Slovan z Rokom Tičarjem in Žigo Jegličem v Rigi ostal praznih rok (3:4), v velikem češkem derbiju pa je bil vratar Robert Kristan najboljši akter pri Pardubicah, a ni mogel preprečiti poraza proti z 0:3 proti Sparti, za katero je Robert Sabolič prispeval podajo.