Zdaj tudi dokončno: Olimpija ostala brez EBEL

»Olimpija je bila dolgo pomemben člen, upamo, da bo spet v prihodnje. Ponudili smo pošten dogovor, ki ga je klub sprejel.«

Objavljeno
25. april 2017 20.54
jer hokej
J. P.
J. P.

Dunaj - Slovenska hokejska podprvakinja Olimpija je po desetletju neprekinjene udeležbe izgubila mesto v razširjenem avstrijskem prvenstvu (EBEL), kar je danes popoldne postalo tudi uradno. Finalistka iz leta 2008 je v minulih petih sezonah redni del tekmovanja zaključevala na zadnjih mestih in precej oddaljena od končnice, zdaj pa je klub od vodstva lige sprejel statusa mirovanja.

Ljubljanski klub je vodstvu EBEL sporočil, da si je vzel nekaj časa premora, da bi kolektiv športno, organizacijsko in finančno prenovil, Olimpija pa ima s statusom mirovanja v prihodnje možnost obnoviti članstvo, poroča STA. V prihodnji sezoni bo v avstrijskem prvenstvu vseeno še naprej sodelovalo dvanajst moštev, v konkurenco se vrača zagrebški Medveščak. Ljubljančani bodo odslej člani alpske lige.

»Olimpija je bila mnoga leta pomemben člen EBEL, upamo, da bo spet v prihodnje. Zato smo ji ponudili pošten dogovor, ki ga je klub sprejel. Z Ljubljančani želimo nadaljevati sodelovanje, prav tako - enako kot doslej - z vodstvom Hokejske zveze Slovenije,« je pojasnil predsednik tekmovanja Peter Mennel. Urnik za prihodnjo sezono bo vodstvo EBEL predstavilo po končanem svetovnem prvenstvu.

»Dogovorov je bilo kar nekaj, a se nam ni posrečilo najti skupnega jezika in ustreznih financ, ki bi nam zagotavljale boljše nadaljevanje v EBEL. Brez sredstev in podpore je bilo smiselneje najti skupno točko drugje. Sprejeli smo ponudbo lige in to je največ, kar se je dalo v tem trenutku storiti. Zagotovila za vrnitev v EBEL ni, ker je vse odvisno od nas. Če bomo lahko zagotovili konkurenčno ekipo in urejene razmere, je tudi ligi v interesu vrnitev v Ljubljano. Tu so prebivalci željni gledati dober hokej, a je treba za izpeljavo zagotoviti sredstva,« je za Val 202 pojasnil Olimpijin predsednik Marko Popovič