Že odločeno? V EBEL Olimpiji pokazali vrata

Kot poroča avstrijski časnik Salzburg Nachrichten, se bodo skušali ljubljanski hokejisti v dveh sezonah opomoči v AHL.

Objavljeno
13. april 2017 16.41
hokej
J. P.
J. P.

Ljubljana - Kot poroča avstrijski časnik Salzburg Nachrichten, je nadaljnja usoda hokejistov Olimpije, ki so včeraj še tretjič pokleknili v finalu državnega prvenstva pred Jeseničani, v razširjenem avstrijskem prvenstvu (EBEL) zapečatena vsaj za dve sezoni. Uradna odločitev bo sicer znana po seji vodstva lige 26. aprila, časnik pa poroča, da so se vodilni možje tekmovanja že odločili, da Ljubljančanov v prihodnjih dveh sezonah ne bo več zraven, temveč bodo nastopali v alpski ligi (AHL).

Po vrnitvi Medveščaka iz KHL bi bilo namreč v EBEL trinajst ekip, v izogib temu, da bi bilo v vsakem kolu eno moštvo prosto, pa je vodstvo tekmovanja sprva razmišljalo celo o povabilu Jesenicam kot štirinajstemu udeležencu. Naposled je presodilo, da je ta številka previsoka, zato bo liga še naprej štela dvanajst klubov - odslej spet z Zagrebčani, toda brez zmajev. »14 zasedb je enostavno preveč za našo ligo. Olimpija se bo v dveh sezonah v AHL spet postavila na noge, potem pa bomo videli, katera moštva bodo pripravljena za 14-člansko tekmovanje čez dve leti,« je za časnik potrdil direktor lige Peter Mennel.

Kot poroča STA, so v ljubljanskem klubu v prvem odzivu poudarili, da je selitev v alpsko ligo zgolj eden od predlogov, ki so jih z vodstvom tekmovanja preigravali že pred časom, da pa dokončne odločitve še ni. »Verjamemo, da se bodo stvari zasukale na bolje, drugače niti ne more biti. Do končnega sestanka lige EBEL 26. aprila imamo čas, da uredimo svoje stvari. Časa torej ni veliko, vendar pa indici kažejo, da se bo klub kadrovsko okrepil in dobil glavnega sponzorja. Ponavljam pa, da mora biti delovanje na mnogo višji ravni,« je poudaril trener Olimpije Bojan Zajc.