Železarji niti z dvema igralcema več niso znali ugnati Roya

Večni derbi v finalu hokejskega pokala Slovenije po taktih Telemacha Olimpije, ki je zmagala s 4:0.

Objavljeno
01. december 2015 22.57
Hokej
J. P.
J. P.

Jesenice - Lepo napolnjene tribune dvorane Podmežakla, na katerih se je zbralo kakih 2500 hokejskih navdušencev, so ob koncu večnega derbija obnemele, saj so morali državni prvaki, igralci SIJ Acronija Jesenic, priznati premoč Telemachu Olimpiji, ki je bila v finalni tekmi pokala Slovenije boljša s 4:0 (0:0, 2:0, 2:0) in se tako veselila prve tovrstne lovorike.

Junak dvoboja je bil Kanadčan med ljubljanskima vratnicama Olivier Roy, ki je ohranil mrežo nedotaknjeno, čeravno so bili zdesetkani gostitelji v prvih dveh tretjinah več pri strelu, predvsem na račun številčne premoči - tri minute so denimo igrali celo z dvema hokejistoma več na ploskvi. V uvodnem delu se mreži nista zatresli, nato pa je za dva gola zmajev v razmaku petih minut poskrbel Maks Selan, ki je obakrat sprožil z razdalje, njegova strela pa sta Žiga Pešut in Luka Kalan preusmerila v mrežo.

Zmago državnih podprvakov je potrdil Nik Pem, še v minuli sezoni železar, ki je Jureta Pavliča matiral s strelom med nogami, ko pa so gostitelji ostali brez vratarja na ledu in ga nadomestili s šestim možem v polju, je v prazen gol plošček spravil še avstrijski veteran Roland Kaspitz.

SIJ Acroni Jesenice : Telemach Olimpija 0:4 (0:0, 0:2, 0:2)

Dvorana Podmežakla, gledalcev 2500, sodniki Fajdiga, Kamšek (glavna), Arlič, Lešnjak (vsi Slovenija).

Strelci: 0:1 - Pešut (Čepon, Selan, 27.), 0:2 - Kalan (Selan, 32.), 0:3 - Pem (55.), 0:4 - Kaspitz (Pešut, 60.).

Kazenske minute: SIJ Acroni Jesenice 4, Telemach Olimpija 12.