Zmaga za vrnitev miru v Tivoli

Olimpijini hokejisti po ogorčenem boju ugnali Madžare, vratar Andy Chiodo navdušen nad soigralci.

Objavljeno
06. oktober 2014 03.00
Koren Gal in Erdely Csanad,Ljubljana Slovenija 05.10.2014
Siniša Uroševič, šport
Siniša Uroševič, šport
Ljubljana – Po dveh porazih se je sinoči Telemach Olimpija v EBEL vendarle vrnila na zmagoviti tir. Za zmago se je proti tradicionalno čvrstim Madžarom morala zelo potruditi, s štirimi točkami, četudi na dnu lestvice, pa se zdaj vendarle bolj optimistično ozira k nadaljevanju sezone.

Petkov poraz zmajev v Linzu je bil hitro pozabljen. V Zgornji Avstriji, kjer hokej resda nima posebej omembe vredne tradicije, a ima ta čas najboljše moštvo v EBEL, so bile Olimpijine možnosti za podvig zgolj pičle, tudi trener Fabian Dahlem je zato namenil počitek nekaterim pomembnim adutom, ki pa so bili sinoči nared za lov na zmago. Tako so se vrnili k moštvu Aleš Mušič ter člana udarnih dveh napadalnih trojk Hunter Bishop in Gal Koren, domače moštvo pa je bilo že od uvodnih minut vendarle videti bolj zbrano kot na večini dosedanjih tekem v sezoni.

Načrt je bil povsem jasen: zabiti vodilni gol, saj so prav prejšnje predstave razkrivale silne težave v lovu na zasuk. Znamenite Olimpijine druge tretjine v Tivoliju že dolgo ni več! A kakorkoli, za ljubljansko moštvo zdaj ni druge kot garanje z res zbrano igro in takšna je nato zmaje sinoči tudi odpeljala k drugem paru točk v sezoni. Dober teden prej je na ljubljanskem ledu spodrsnilo moštvu VSV iz Beljaka, naslednjemu tekmecu Olimpije, v petek na Koroškem.

A pot k zmagi nikakor ni bila preprosta. Resda so zmaji zabili vodilni gol po natančni in preredko videni akciji z igralcem več, toda čvrst madžarski oreh se že tradicionalno ni dal kar tako streti. In tako je prvo veselje v dvorani hitro izpuhtelo. Občinstvo je upalo, da bosta sodnika gol za izenačenje razveljavila, a po njunem natančnem ogledu posnetka ni bilo več dvomov – 1:1.

Za Olimpijo se je začela nova zahtevna naloga, tokrat je bilo opaziti, da moštvo razmišlja samozavestno in odločno. Kajpak je nekajkrat svoj delež na visoki ravni dodal vratar Andy Chiodo, a obenem so tudi zmaji razorožili tekmece po dveh res lepih akcijah. Najprej po hitri podaji za strelca Roka Lebra, nato pa je – ko se lep del gledalcev še niti ni vrnil po drugem premoru v dvorano – po krilu pobegnil Anže Ropret, z backhandom ustrelil, plošček se je odbil od vratarjeve desne vratnice k levi, pristal pa v mreži. Za vrnitev miru in dobre volje v razrahljano tivolsko ledno trdnjavo.

Andy Chiodo, vratar Telemacha Olimpije: »Tokrat gre za moštveno imenitno opravljeno nalogo. Hvaležen sem soigralcem, v obrambi so garali, ustavljali tekmečeve strele, pravočasno tudi zadeli za zmago. Tako bi morali igrati tudi v prihodnje.«

Anže Ropret, napadalec: »Ni dvoma o zasluženi zmagi. Zavzet pristop je bil nagrajen, pred nami sta prosta dneva za nujen počitek. Seveda bo nadaljevanje sezone zelo pomembno. Moj gol? V takšnih trenutkih ne moreš prav veliko razmišljati, poskusiš storiti kar najbolje in tokrat se mi je to posrečilo.«